Sadece 2 helikopterden 3 bin mermiyle katliam

15 Temmuz ihanetinde cuntacıların Kara Havacılık'tan kaldırdığı iki helikopterden 3 bin mermi kullanarak sivil halkı ve polisleri katlettikleri ortaya çıktı. Darbecilerin kullanmak için beton delici mühimmat da istedikleri belirlendi

Haber Giriş : 27 Mayıs 2017 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sadece 2 helikopterden 3 bin mermiyle katliam

HİLAL ÖZTÜRK

Darbeci FETÖ'cülerin 250 vatandaşı katlettiği hain darbe girişiminde, Ankara'da sadece iki helikopterden 3 bin 20 mermiyi masum insanların üzerine yağdırdığı ortaya çıktı. Bu çarpıcı tespit Ankara Başsavcılığı'nın Kara Havacılık iddianamesinde yeraldı. Astsubay Temel Bölüğü'ndeki kursiyerlerin atış eğitiminde kullanılacağı gerekçesiyle 4 bini normal, bini izli olmak üzere 5 bin mermiyi alan darbeciler, bu muhimmatı iki helikoptere yükledi. Kalkışma sonrası bu mermilerden sadece bin 980'nine ulaşıldı. Geri kalan 3020 merminin polis ve sivil halkın katledilmesinde kullanıldığı değerlendiriliyor.

İddianame tanık olarak ifadesi alınan Yunus Işık, şüpheli Kurmay Pilot Yüzbaşı Erdem Arıkan'ın 15 Temmuz'da saat 11.00-15.00 sıralarında iki kez Yasin Candemir, Emre Erkan ve Tekin Taşdemir ile biraya gelip akşamki askeri darbe faaliyetine ilişkin toplantı yaptıklarını anlattı. Işık, mühimmatın kursiyerlerin hava-yer atış eğitiminde kullanacakları bahanesiyle alındığını bildirdi. İfadesinde, 1. Kara Havacılık Alayının Mühimmat İkmal Astsubayı tanık Murat Fatih İlikci'nin şüpheli Alay Komutanı Yardımcısı Yarbay Halil Gül'ün makam arabasıyla Etimesgut Zırhlı Birlikler içindeki cephanelikten getirdiği 4 bin adet normal bin adet izli mermiyi saat 17.15 sıralarında Güvercinlik Kışlasına getirerek şüpheli Arıkan'a teslim ettiğini söyleyen tanık Yunus Işık, yetkisi olmadığı halde mühimmatı senetle teslim aldığını da vurguladı.

"BETON DELİCİ MERMİMİZ VAR MI?"

İkmal subayı tanık Murat Fatih İlikci ise şunları anlattı: "O gece Taarruz Tabur Komutanı Yarbay Özcan Karacan beni gördü ve 'Hafta sonu jandarmayla atış yapacağız, beton delici merminiz var mı?' dedi. Yahşihan Mühimmat Ana Depo Komutanlığını arayarak konuyu araştırdım. Öyle bir mühimmatın olmadığını öğrenince Karacan'ın odasına giderek durumu kendilerine ilettim. Elimizde sadece 800 adet 20 mm çapında top mermisi olduğunu söyledim. Özcan Karacan mühimmatı odasına getirip getiremeyeceğimi sordu. Yarbay Gül de orada olduğu için onun emriyle saat 16.00'da 800 adet top mühimmatını 1. Bölük Komutanı olan Binbaşı Fatih Tiftik'in odasına bıraktırdım. Telefon edeceğim sırada Yarbay Gül odama geldi. Okulun araç ayarlamadığını, mühimmatın kendi aracına sığıp sığmayacağını sordu. Ben de sığabileceğini söyledim. Mühimmatı getirmemi emretti. 'Yazılı emir gelmedi' demem üzerine yazılı emir geleceğini söyledi."

ZORA DÜŞÜNCE BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Darbe girişiminin çadı davsında eski Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu savunma yaptı. Talu, darbe girişimi sırasında Yurtta Sulh Konseyi adına yayınlanan ve tüm birliklere gönderilen mesajlarda ismi bulunan Mehmet Partigöç ve eski Genelkurmay Personel Daire Başkanlığı General-Amiral Şube Müdürü Albay Cemil Turhan'ın atamalarının kendi döneminde yapılmadığını ifade eden Talu darbeyi birlşkte organize ettiği kişilerden biri olan Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ü suçladı. Genelkurmay Personel Başkanlığı görevine, FETÖ ile mücadele etmesi için getirildiğini ileri süren Talu, şöyle devam etti: "Ağustos 2015 şurası, daha önceki yıllarda icra edilen şuralardan farklı olarak TSK'daki paralel devlet yapılanmasına yönelik ilk ciddi tedbirlerin alındığı ve uygulandığı şuradır. Bundan önce bu şekilde radikal kararlar alınmamıştı. Korgeneral İlhan Talu ''Partigöç'ün FETÖ/PDY üyesi olduğunu bildiğimden kalkışmanın FETÖ tarafından yapıldığını anladım'' dedi. Talu, Partigöç ile ilgili Fetullahçı olduğu yönünde bilgiler gelince bunu Genelkurmay Başkanı, İkinci Başkan ve Kara Kuvvetleri Komutanı'na bildirdiğini ancak buna inanılmadığını savundu. Talu, Partigöç ile ile ilgili ilk bilgilerin, 2015 Ekim ve Kasım ayında 'fetösavar' adlı internet sitesinden geldiğini anlattı.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber