'Hastanelerin Hasdal'a taşınması herkes için eziyet olacak'

Başkanvekili Hamzaçebi: Hastanelerin Hasdal'a taşınması demek, tedavi gören insanları, burada eğitim gören öğrencileri, çalışanları, hizmet alan, hizmet veren herkesi büyük bir eziyete sokmaktır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2017 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Hastanelerin Hasdal'a taşınması herkes için eziyet olacak'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Çapa Tıp Fakültesinin Hasdal'a taşınma kararıyla ilgili "Hastanelerin Hasdal'a taşınması demek, tedavi gören insanları, burada eğitim gören öğrencileri, çalışanları, hizmet alan, hizmet veren herkesi büyük bir eziyete sokmaktır." dedi.

Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul milletvekilleri Onursal Adıgüzel ile Gülay Yedekçi ve CHP Fatih İlçe Başkanlığı üyeleriyle Çapa Tıp Fakültesi önünde taşınmayla ilgili açıklama yaptı.

Çapa Tıp Fakültesinin sadece bir fakülte olmadığı, Diş Hekimliği Fakültesinin de bulunduğunu dile getiren Hamzaçebi, "Bir hastane değildir, bir eğitim kurumudur aynı zamanda. Öğrencileri, öğretim üyeleri, çalışanları ve burada tedavi gören hastaları vardır. Böyle bir komplekstir." dedi.

"HASTANEYİ HASDAL'A TAŞIMAM HERKESİ EZİYETE SOKMAKTIR"

Bir kentte yaşayanların mutluluğunun, mesafelerin en aza indirilmesiyle gerçekleşeceğini vurgulayan Hamzaçebi, "Şimdi bu hastanelerin Hasdal'a taşınması demek, tedavi gören insanları, burada eğitim gören öğrencileri, çalışanları, hizmet alan, hizmet veren herkesi büyük bir eziyete sokmaktır." ifadelerini kullandı.

Hamzaçebi, sözlerini, "Evet, buradaki hastanelerin hizmetinde yetersizlik vardır. Fiziksel olarak bu binaların yetersizliği söz konusudur ancak mevcut imar planları çerçevesinde bu imar planlarının tanımış olduğu inşaat hakları çerçevesinde bu binaların yerinde dönüşümü ve ihtiyacı karşılayacak hale getirilmesi mümkündür." diye tamamladı.

CHP Fatih İlçe Başkanlığı üyelerince, fakülte ve hastanenin taşınmasını durdurmak için toplanan 10 bin imza, TBMM'ye sunulması için Hamzaçebi'ye teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber