Lise öğrencilerinden 'pamuk sabunu' üretimi

Amik Ovası'nda ekimi yapılan "beyaz altın", Reyhanlı Mehmet Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki iki öğrenci tarafından sabuna dönüştürüldü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2017 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lise öğrencilerinden 'pamuk sabunu' üretimi

CEM GENCO

Tekstil, sanayi ve hayvancılık sektöründe önemli yeri olan Türkiye'nin pamuk üretim merkezlerinden Hatay'da lise öğrencileri tarafından pamuk yağından sabun üretildi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Mehmet Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencileri Mahmut Uncu ve Anıl Dergi, hazırladıkları projeyle pamuk yağından katı sabun üretmeye başladı.

Öğrenciler Amik ovasında yoğun olarak ekilen ve birçok alanda faydalanılan pamuk çekirdeklerini önce yağa sonra sabuna dönüştürdü. Üretikleri birbirinden değişik kalıptaki sabunların sergi ve fuarlarda satışını yapacak öğrenciler, buradan elde edecekleri gelir ile okullarındaki maddi durumu iyi olmayan arkadaşlarına katkı sağlamayı hedefliyor.

Öğrencilerden Mahmut Uncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgelerinde yoğun olarak ekilen pamuktan farklı alanda faydalanmak istediklerini söyledi.

Hatay'da Defne sabununun meşhur olduğunu belirten Uncu, "Antakya'da defne sabunu büyük ilgi görüyor. Biz de arkadaşımla kendi bölgemizdeki en yaygın üretim yapılan pamuktan neler yapabiliriz dedik ve pamuk yağından sabun yapmaya karar verdik." dedi.

Pamuk sabununda söz sahibi olmak istiyoruz

Öğrencilerden Anıl Dergi de pamuk yağından ürettikleri sabunların satışını artırarak, pamuk sabunu üretiminde söz sahibi olmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Pamuk yağı sabunu üretimiyle yeni bir iş alanı da oluşturduklarına değinen Dergi, "Okul bünyesinde kurduğumuz atölyeyle şu an günde 100 sabun üretebiliyoruz. İlerleyen zamanlarda bu sayısı artırmak istiyoruz. Pamuktan ele edilen sabunlar hem doğal hem de uygun. Severek yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber