Kuyumculardan düğün sezonu için 10 bin alyans modeli

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, nişan ve düğünlerin bayramdan sonra artacağını belirterek, "Kuyumcular olarak bu dönem öncesi 10 bin model alyans hazırladık. Ayrıca çiftlerimizden gelen taleplere göre özel tasarımlı alyanslar yapıyoruz" dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2017 18:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Kuyumculardan düğün sezonu için 10 bin alyans modeli

Çavuşculu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 Nisan'daki halk oylamasının ardından oluşan olumlu havayla altının gram fiyatının düşmeye başladığını söyledi.

Gram altının 144 lira, çeyrek altının ise 245 liradan işlem gördüğüne işaret eden Çavuşculu, altın fiyatlarında kısa vadede büyük artış beklemediklerini ancak nişan ve düğün sezonu nedeniyle biraz yükseliş olabileceğini bildirdi.

Olumlu havanın etkisiyle altın fiyatlarının bu seyrini koruyacağını dile getiren Çavuşculu, vatandaşların bunu değerlendirerek altın alışverişlerini yapabileceklerini kaydetti.

KUYUMCULAR DÜĞÜN SEZONUNA HAZIR

Okulların kapanmasının ramazan ayının ortasına rastladığını anımsatan Çavuşculu, "Ramazandan sonra artacak sünnet, nişan ve düğünler altın piyasasını hareketlendirecek. Kasım sonuna kadar sürmesini beklediğimiz törenler için kuyumcular olarak hazırlıklarımızı tamamladık" diye konuştu.

Çavuşculu, nişan ve düğünler için yaklaşık 10 bin model alyans hazırladıklarının altını çizerek, "Ayrıca çiftlerimizden gelen taleplere göre özel tasarımlı alyanslar yapıyoruz" ifadesini kullandı.

Çavuşculu, çiftlerin klasiklerin yanı sıra kendilerine özel tasarım alyansları da tercih ettiklerini hatırlatarak, kuyumcular için düğün sezonunun çok önemli olduğunu vurguladı.

Sadece düğünlerde değil, evlilik yıl dönümlerinde de hediye olarak tercih edilen alyanslar için her geçen gün yeni modellerin üretildiğini anlatan Çavuşculu, kuyumcular olarak "Siz tasarlayın, biz yapalım" sloganlı kampanyayla çiftlerin tasarladıkları alyansları aynı gün içinde teslim edeceklerini söyledi.

Türk geleneği olarak nişan ve düğünlerde aile büyükleri tarafından alınan takı setlerinin her keseye uygun üretildiğine dikkati çeken Çavuşculu, şunları kaydetti:

"14 ve 22 ayar hazırlanan takı setlerinin fiyatları 500 liradan başlıyor. Talep ve isteğe göre hazırlanacak takı setlerimizin fiyatları kullanılacak kıymetli taşlara göre değişiklik gösteriyor. Setler ikili, üçlü, dörtlü olarak tasarlanıyor. Tasarımların herkesin isteğine ve kesesine uygun olması için kuyumcular olarak elimizden geleni yapıyoruz. Her çeşit ve fiyatta takılarla, alyanslarla çiftlerimizi bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber