Manisa Valiliğinden zehirlenme açıklaması

MANİSA'nın Kırkağaç İlçesi'nde, 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda, akşam yemeğinin ardından çok sayıda asker rahatsızlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2017 00:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Manisa Valiliğinden zehirlenme açıklaması

Manisa Valiliği, Kırkağaç ilçesindeki 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığında 150 askerin mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ile Alay Tabipliğine müracaat ettiğini bildirildi.

Valilikten alaydaki askerlerin durumu hakkında yapılan açıklamada, "Kırkağaç Jandarma Komando Er Eğitim Alayı'nda kadrolu ve eğitim görmekte olan 6 bin erattan 150 kadarı mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ile Alay Tabipliğine müracaat etmiş, saat 23.00 itibariyle 70 asker sağlık kuruluşlarında müşahede altına alınmıştır. Sağlık kuruluşlarında yapılan ilk değerlendirmede ciddi bir zehirlenme ya da enfeksiyon bulgusuna rastlanmamıştır." bilgisi paylaşıldı.


Manisa'da rahatsızlanan 64 asker hastaneye kaldırıldı
- "Bulantı ve halsizlik" şikayetleri baş gösteren Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığındaki 64 asker tedavi altına alındı

Manisa'nın Kırkağaç ilçesindeki 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığında 64 asker "bulantı ve halsizlik" şikayetleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgilere göre, 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığında vatani görevini yapan 64 asker akşam saatlerinde "bulantı ve halsizlik" gibi şikayetlerle revire başvurdu.

Burada ilk müdahaleleri yapılan 51 asker, Kırkağaç Devlet Hastanesine kaldırıldı.

13 asker ise ambulanslarla Soma Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.


Askerler, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda geçen Salı günü, gıda zehirlenmesi şüphesiyle 1049 asker hastaneye kaldırılmış, Er Hüsnü Özel yaşamını yitirmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber