FETÖ çıkarına göre din oluşturmak istedi

TBMM 15 Temmuz Darbe Komisyonu taslak raporunda, FETÖ'nün Kuran'ı kendi çıkarlarına göre yorumladığı belirtildi. FETÖ diasporası oluşumuna karşı da uyarılarda bulunundu.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Mayıs 2017 07:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ çıkarına göre din oluşturmak istedi

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimi'ni Araştırma Komisyonu'nun taslak raporu tamamlanarak komisyon üyelerine gönderildi. Komisyon Başkanı Reşat Petek, 4,5 aylık çalışma sonucunda ortaya çıkan raporun, 10 gün içinde komisyon üyelerinin önerileriyle son halini alacağını ve Haziran ayının ilk haftasında, TBMM Başkanlığı'na sunulacağını belirtti. Önemli tespitlerin bulunduğu raporda FETÖ benzeri yapılanmaların yeniden oluşmaması için öneriler de yer aldı. Taslak raporda yer alan önemli ayrıntılar özetle şöyle:

FETÖ diasporası oluşabilir

FETÖ yönetiminin ilişkiye girdiği küresel ağlarla aynı paralelde hareket etmesine hizmet eden keskin Türkiye karşıtı pozisyonun FETÖ'nün yurt dışındaki tabanı tarafından içselleştirilmesi ve bir kimliğe dönüştürmesi süreciyle karşı karşıyayız. Bu sürecin, Ermeni diasporasına benzer biçimde, kendilerini Türkiye nefretiyle tanımlayan bir 'FETÖ diasporasının' oluşmasına yol açması muhtemeldir. Bunun engellenmesi amacıyla örgütle, yönetim düzeyinde doğrudan ilişkisi olanların dışındaki kitlenin FETÖ'nün etkisinden uzaklaştırılmalıdır.

Kuran'ı saptırmaya çalıştılar

Örgütün tabandan tavana tüm yapılanması ve işleyişi, takiyeci ve ikiyüzlü mahrem ve ketum bir sistem içerisinde azami faydacılık ve sınırsız hile, tedbir, gizlilik ve koşulsuz itaat esaslarına dayanır.

Değerleri çiğnedi

Bu örgütün neredeyse çiğnemediği esas ve hüküm, istismar etmediği değer kalmamıştır. Ortada tam bir 'usulsüzlük' vardır. Kur'an ayetleri, özellikle de kıssalar belirlenen hedef, biçilen misyona göre yorumlanmış; bu şekilde bütün yanlışlar 'güya' Kur'an ve sünnete dayandırıldığı için de iradeler ortadan kaldırılmıştır.

iki yüzlü ve istismarcı

Gülen, kamuoyundaki yaygın düşüncenin aksine, Nurculuk hareketinin kurucusu olan Said Nursi ile tanışmamış ve hiç görüşmemiştir. Bu durum örgütün dışa başka içe başka ikiyüzlü, istismarcı tavrının ilk örneklerinden biridir.

YELDA GÖKDAĞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber