Kritik toplantıya saatler kaldı...

16 Nisan referandumunda kabul edilen anayasa değişikliğinin verdiği imkanla 2 Mayıs'ta partisine kurucu üyeliği yeniden ihdas edilen, 21 Mayıs'taki olağanüstü kongreyle de 998 gün sonra yeniden Genel Başkanlığı üstlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dakikada sürpriz bir gelişme yaşanmazsa, 30 Mayıs'ta bin 40 günlük ayrılığın ardından bu kez Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla ilk grup konuşmasını gerçekleştirecek.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Mayıs 2017 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kritik toplantıya saatler kaldı...

'Talebine bağlı'

Erdoğan'ın beklendiği gibi grup toplantısına katılması durumunda Meclis'te ilk kez bir cumhurbaşkanı, aynı zamanda genel başkan sıfatıyla partisinin grup kürsüsüne çıkmış olacak. Erdoğan'ın hem Cumhurbaşkanı hem de Ak Parti Genel Başkanı titrine sahip bulunması nedeniyle, Meclis'te ne şekilde karşılanacağı, grup sonrasında Meclis'te vakit geçirip geçirmeyeceği merak konusu. Milliyet'in konuya ilişkin sorularını yanıtlayan AK Parti kurmayları ve Meclis bürokrasisi, "Cumhurbaşkanı" sıfatı nedeniyle Erdoğan'ın resmi törenle karşılanması gerektiğini, ancak bu konuda Erdoğan'ın talebinin belirleyici olacağını vurgulayarak, "Aksine bir talebi olmazsa karşılama töreni yapılır" bilgisini verdi. Kongredeki konuşması sırasında kürsüye Cumhurbaşkanlığı forsu takılmadığına dikkat çeken parti kurmayları, grupta da kürsüde fors olmayacağını tahmin ettiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı'nın katılması halinde grupta ziyaretçi yasağı uygulanıp uygulanmayacağı sorusunu da kurmaylar "Tayyip Bey'in olduğu yerde vatandaşa yasak olmaz" diye yanıtladı.

Meclis'te teftiş

Erdoğan'ın, grup sonrası Meclis'ten hemen ayrılmama olasılığına karşı ise AK Partili TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM ve grup bürokratları eşliğinde önceki akşam Meclis'te "teftiş" turuna çıktı.

15 Temmuz saldırısının ardından gerçekleştirilen tadilat kapsamında, TBMM tören salonunun üst bölümünde yeni oluşturulan ve Erdoğan ile ekibinin kullanacağı öne sürülen yeni makam odalarının yer aldığı blokta incelemeler yapan ekip, henüz iç tefrişatın tamamlanmadığını tespit etti. Salı gününe kadar hazırlıkların bitirilmemesi olasılığına karşı ise Erdoğan'ın, 15 Temmuz'da Başbakanlık makam odası ağır hasar gördüğü için Binali Yıldırım tarafından kullanılan AK Parti grup katındaki genel başkanlık makam odasında ağırlanması öngörüldü.

'A Takımı'nda yeni 4-5 isim gündemde

Ak Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlığındaki ilk toplantısını yarın gerçekleştirecek. Toplantıda; genel başkanvekili, genel başkan yardımcıları ve genel sekreterin yer aldığı MYK belirlenecek. Erdoğan'ın, genel başkanvekilliğine, Başbakan ve Ak Parti Grup Başkanı Binali Yıldırım'ı getirmesi bekleniyor. Kulislerde Mahir Ünal, Hamza Dağ, Efkan Ala, Zeyid Aslan'ın MYK'nın yeni üyeleri olabileceği konuşuluyor.

ŞEBNEM HOŞGÖR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber