Mağaralar başlarına yıkıldı

Terör örgütü PKK, son 30 yılın en büyük operasyonuna sahne olan Kato Dağı'nda büyük darbe aldı. Mehmetçik, PKK'nın Batılı ülkelerden aldığı silah ve cephaneyi depoladığı 50'den fazlı mağarayı ele geçirdi. PKK, Türkiye'deki cephanesinin büyük bölümünü kaybetti.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 28 Mayıs 2017 07:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mağaralar başlarına yıkıldı

Güvenlik güçleri, Şırnak'ın İncebel ve Kato Dağlarında son 30 yılın en büyük terör operasyonlarından birini gerçekleştiriyor. Teröristlerin barındığı onlarca mağara temizlenirken, bölücü örgütün cephaneliği bugüne kadar ki en büyük darbeyi aldı. Yüzlerce silah ve binlerce mühimmat imha edildi. Operasyonla PKK terör örgütüne sığınacak alan ve kullanacak silah bırakılmadı.

3 TABUR KATILIYOR

19 Nisan'da başlayan ve Şehit Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman-2 Operasyonu olarak adlandırılan operasyon kapsamında İncebel ve Kato Dağları bölgesinde PKK'lı terörist varlığına karşı büyük bir mücadele başlatıldı. Operasyona güvenlik korucuları ile takviyeli olarak 3 jandarma komando taburu katılıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından tamamlandığı açıklanan operasyon, yaklaşık 1.5 aydır zor arazi ve ağır hava şartlarında aralıksız devam ediyor.

LOJİSTİK ÇÖKÜŞ

Bölücü terör örgütü ile mücadelede adeta bir dönüm noktası olarak görülen dev operasyonda şu ana kadar 50'yi aşkın mağara imha edildi. Mağaraların özellikleri ve içlerinde ele geçirilen malzemelerin bölücü örgütün kanlı geçmişine dair en büyük yıkım olduğu bildirildi. Kato Dağı operasyonunun tamamlanmasıyla birlikte örgüt önemli bir lojistik çöküşe uğrayacak.

CEPHANELİK ELE GEÇTİ

Bölgede tespit edilen mağaralardan birinde 66 basamaktan oluşan yaklaşık 23 metre uzunluğunda ip merdivenle inildiği açıklanmıştı. Bu zorluklar altında yapılan aramalarda yüzlerce kaleşnikof silahı, bixi silahlar, doçka silahlar ve bunlara ait yüzbinlerce mühimmat, elektrikli fünyeler, uçaksavarlar, binlerce uçaksavar mühimmatı, yüzlerce RPG-7 roketatarlar, el bombaları, tonlarca patlayıcı, tonlarca yaşam ve yiyecek malzemeleri ele geçirildi. Operasyon kapsamında ayrıca çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Halen İncebel ve Kato Dağlarında arama tarama faaliyetleri sürüyor. Girilmesi gereken çok sayıda mağara bulunduğu ifade ediliyor.

KULLANIMA HAZIR

Operasyonla birlikte bölücü terör örgütünün cephaneliği geçmişindeki en büyük darbeyi alırken, ele geçirilen silahların tamamının bakımları yapılmış, koruyucu yağlama ile muhafaza edilmiş şekilde ve her an kullanıma hazır halde bulunduğu belirtiliyor.

İHA'lar buldu F-16'lar vurdu

Van'ın Çatak ilçesindeki operasyonda PKK'lı 10 terörist etkisiz hale getirildi. Körüklü Vadisi'nde insansız hava araçları tarafından tespit edilen 10 kişilik terörist grup, dün saat 22.15 sularında bölgeye gelen F-16'lar tarafından ateş altına alınarak etkisiz hale getirildi.

Kiymet Sezer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber