İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

CHP'li vekilden zehirlenen askerlere ziyaret

Manisa'da Piyade Eğitim Tugayının ardından Kırkağaç 6. Jandarma Komando Alayında görülen zehirlenme vakalarınıç duyan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, hemen harekete geçti. Önce Kırkağaç Komando Alayına giden Biçer, daha sonra hastaneleri ziyaret ederek tedavi gören askerlerle görüştü.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Mayıs 2017 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'li vekilden zehirlenen askerlere ziyaret

Gece saatlerinde telefon mesajlarıyla gazetecileri de bilgilendiren Biçer, "Kırkağaç 6. Jandarma Komando Er Alayından 50 asker besin zehirlenmesi şüphesi ile Kırkağaç, Akhisar ve Soma'daki hastanelere dağıtıldı" dedi. Biçer şu bilgileri verdi:

ET BAKTERİSİ İDDİASI

"Bir hasta kırmızı kodla yani acil müdahale edilmesi gereken hasta olarak tanımlanmış durumda. Vakalar gruplar halinde hastanelere dağıtılıyor. Soma'daki özel bir hastaneye şu ana kadar 7 asker bırakılmış durumda. Askerlere akşam yemeğinde etli sebze yemeği ve pilav verilmiş. Yine etten kaynaklı bir vaka ve buraya da aynı firma yemek veriyor. Salmonella bakterisi; hayvan, kesilme anından itibaren hijyen kurallarına uymadan saklanıp pişirilmediğinde hastalığa yol açıyor. Neden bu? Askerlerin şikayetleri Manisa'daki kışladaki askerlerin şikayetleri ile aynı. Akşam yemeğinde yenen etten sonra başlayan bulantı ve ağrılar olmuş."

Bülent SARIOĞLU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber