İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Manisa'da bir deprem daha: 4.8 şiddetinde

MANİSA'da dün saat 18.53'te meydana gelen ve merkez üssü Gölmarmara İlçesi olan Richter Ölçeği'ne göre 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede 19 saatte, büyüklükleri 1.2 ile 4.9 arasında değişen toplam 70'den fazla sarsıntı oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2017 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Manisa'da bir deprem daha: 4.8 şiddetinde

Son dakika: Manisa'da saat 14.04'te 4.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

PEŞ PEŞE ARTÇILAR...

Manisa'da, dün saat 18.53'te merkez üssü Gölmarmara İlçesi olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 8.2 kilometre derinliğinde olan deprem, Manisa ve İzmir kent merkezleriyle ilçelerinde de hissedildi. Derinliği yüzeye yakın olduğu için Manisa ve ilçelerinde şiddetli hissedilen depremle birlikte birçok yerde halk ev ve işyerlerinden sokaklara fırladı. Deprem nedeniyle Gölmarmara'da büyük bölümü kerpiç 16 evde çatlaklar olup, hasar oluştu. Büyük paniğe neden olan bu ilk depremin ardından, bugün saat 13.00'e kadar, Gölmarmarayve Saruhanlı merkezli, büyüklükleri 1.2 ile 4.8 arasında değişen 70'den fazla artçı sarsıntı oldu

Depremde evleri zarar görenler ve tedirginlik yaşayanlardan bazıları, yakınlarının yanında kalmayı tercih etti. Depremden korkanların kimisi de evlerinin bahçelerine çadır kurdu.

KAYMAKAM: YARALIMIZ VE CAN KAYBIMIZ YOK

Depremin ardından AFAD tarafından bölgeye yardım geldi, çadırlar kuruldu.yGölmarmara Kaymakamı Zeyit Şener, şu ana kadar Tiyenli Mahallesi'nde 32 çadır kurulduğunu belirtip, "Saruhanlı ve Gölmarmara ilçesinde dünden beri bir deprem fırtınası devam ediyor. Yaralımız veya bir can kaybımız yok. Fakat köy tipi 16 evimizde hasar oluştu. Biz onlara ivedi olarak çadırlar kurduk. Akabinde 16 çadır talebinde bulunan vatandaşlarımız daha oldu. Şu an kaymakamlığımızda görevli personelimiz ve mühendisler mahallemize geldi. Hasarlı olan evleri tek tek kontrol edip rapor tutacaklar. Evler kontrol edildikten sonra çadır talepleri de karşılanacak. Vatandaşlarımızın korkmamalarını ve hasarlı olan evlerine girmemelerini istiyoruz" dedi.

'AKHİSAR KIRIĞI DİRİ'

Ercan, "Merkez üssü Gölmarmara'nın Deynekler mahallesi olan 5.1 büyüklüğündeki deprem, 13,2 km derinde oldu. Ancak, deprem Ege'nin çok geniş bir alanında İzmir, Aydın, Balıkesir, Uşak'da, Denizli'de büyük sarsıntı olarak duyuldu. Geçen 21 Nisan'da biri Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde 5.1, diğeri de Selendi ilçesinde 5.0 olmak üzere peppeşe iki deprem olmuştu. 8 Şubat 2012'de de Manisa'nın Kırkağaç ilçesinin kırsal mahallesi Kuyucak'ta 8.7 km derinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem olmuştu. Kırkağaç, daha önce, 1942 yılında 6.0 ile 6.5 büyüklüğünde depremler üretmişti. Kırkağaç, birinci önemde deprem bölgesidir. Bu bölgede K150D uzanımlı Akhisar kırığı ile buna koşut ikincil kırıklar diridirler. Uzaydan konum belirleme ölçümlerine göre Akhisar-Manisa arası uzun yıllardır, orta ile büyük bir deprem üreterek, boşalmak üzere gerilmektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber