TUS'a İlişkin Bir Adet İlan (2002 Eylül)

Haber Giriş : 15 Nisan 2003 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eylül 2002 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınav İlanı

TIPTA UZMANLIK EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVINA KATILMAK İSTEYENLERİN DİKKATİNE!

Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerine, üniversitelerin tıp fakültelerine ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesine Tababet Uzmanlık Tüzüğü, Tıpta Uzmanlık Tüzüğü, Yükseköğretim Kanunu, ilgili yönetmelik ve protokol hükümleri çerçevesinde tıpta uzmanlık eğitimi görmek üzere alınacak adayların seçme sınavı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 14-15 Eylül 2002 tarihlerinde Ankara'da yapılacaktır.

1. Sınavın adı 2002 Eylül Dönemi Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavıdır (TUS). Sınavın birinci basamağını teşkil eden Yabancı Dil Sınavı 14 Eylül 2002 Cumartesi günü saat 09.30'da uygulanacaktır. Bu sınavda başarılı olan adaylar ile 16 Eylül 2000, 14 Nisan 2001, 15 Eylül 2001 veya 13 Nisan 2002 tarihlerinde yapılan yabancı dil sınavlarından en az birinde başarılı olup yalnız Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerinde uzmanlık eğitimi görmek isteyen adaylar 15 Eylül 2002 Pazar günü saat 13.30'da yapılacak olan Bilim Sınavına alınacaklardır.

2. 2002-TUS Eylül Dönemine başvuru süresi 22 Temmuz - 2 Ağustos 2002 tarihleri arasındadır. Sınava başvuru sırasında mezun olmak şarttır.

3. Bu sınava başvurma, sınavın uygulanması ve değerlendirilmesi ile yerleştirme işlemlerine ilişkin bilgiler, 2002- TUS Eylül Dönemi Kılavuzu'nda (TUS Kılavuzu) yer almıştır. 2002-TUS Eylül Dönemine başvuracak adaylar, 2002-TUS Eylül Dönemi Kılavuzu, Başvurma Belgesinden oluşan başvuru evrakını, 3 000 000 TL karşılığında Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüklerinden, KKTC'de oturanlar ise "Bedrettin Demirel Caddesi, No:101, Lefkoşa/KKTC" adresindeki ÖSYM Temsilciliğinden alacaklardır. Adaylar kılavuzda belirtilen kurallara göre doldurdukları Başvurma Belgesi ve sınav ücreti olan 40 000 000 TL'yi bankaya yatırdıklarını belgeleyen Sınav Ücreti Banka Dekontunu en geç 2 Ağustos 2002 tarihine kadar kendilerine en yakın Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüğüne teslim edeceklerdir. Halen ülkemizde bulunan yabancı uyruklu adaylar TC uyruklu adaylar gibi başvuru evrakı ücretini ödemek suretiyle Kılavuz ve Başvurma Belgelerini Sağlık Bakanlığı İl Müdürlüklerinden alarak 2002-TUS Eylül Dönemine başvurabilirler. Yurt dışında bulunan yabancı uyruklu adaylar Kılavuz ve Başvurma Belgelerini ücret ödemeden ÖSYM'den yazılı olarak isteyebilirler. Bu adayların sınava girebilmeleri için başvuru evrakı ve sınav ücreti olarak "ÖSYM-TUS-3615856-2 Yapı ve Kredi Bankası Güvenevler Şubesi Ankara/Türkiye" hesabına 30 ABD doları yatırmaları (Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nca konvertibilitesi kabul edilen, 30 ABD doları karşılığı yabancı para olabilir) ve bu parayı yatırdıkları bankadan alacakları yurt dışından başvuruyorlarsa banka çekini yurt içinden başvuruyorlarsa banka dekontunu (Yurt dışından başvuranlar için teleks, havale kâğıdı, dekont vb. kabul edilmez.) Başvurma Belgesine ekleyerek süresi içinde ÖSYM'ye ulaşacak şekilde göndermeleri gerekir.

4. Tıp fakültesi mezunları ve sınav tarihine kadar stajyerliğini tamamlamış teğmen, üsteğmen veya yüzbaşı rütbesindeki askeri sağlık personelinin yanı sıra Sağlık Bakanlığı eğitim hastanelerinde Tababet Uzmanlık Tüzüğünün 6. maddesinin B bendinde belirtilen dallarda uzmanlık eğitimi görmek isteyen veteriner ve eczacılık fakülteleri ile fen fakültesi ve dengi fakültelerin biyoloji ve kimya bölümü mezunları ile Tababet Uzmanlık Tüzüğünün 7. maddesine göre üniversitelerdeki tıpta uzmanlık programlarında aylıksız olarak eğitim görmek isteyen tıp fakültesi mezunu yabancı uyruklu adaylar da 2002-TUS Eylül Dönemine başvurabilirler.

5. Bazı Sağlık Personelinin Devlet Hizmeti Yükümlülüğüne Dair 2514 Sayılı Kanun 27.03.2002 tarihinde yürürlüğe girdiğinden, bu tarihten sonra tıp fakültelerinden mezun olup, halen, Aile Hekimliği, Halk Sağlığı, Anatomi, Histoloji, Fizyoloji, Biyofizik, Tıbbi Patoloji, Farmakoloji, Radyoloji ve Radyasyon Onkolojisi, Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Tıbbi Mikrobiyoloji, Adli Tıp, Enfeksiyon Hastalıkları, Tıbbi Biyokimya, Nükleer Tıp dallarında asistanlık eğitimi yapmakta olanların, uzmanlık eğitimleri esnasında ve uzman olduktan sonra Devlet Hizmet Yükümlülüklerini tamamlamadan başka bir uzmanlık dalına müracaat edemeyeceklerdir.

6. Bakanlar Kurulunun 05.04.1973 tarih ve 7/6229 sayılı kararı ile yürürlüğe konulan Tababet Uzmanlık Tüzüğü
yürürlükten kaldırıldığından Sağlık Bakanlığına bağlı Eğitim Hastanelerindeki Aile Hekimliği ve Halk Sağlığı
dallarında da, TUS'ta, yabancı dil ve bilim sınavına girmeleri gerekir.

7. Başvurma Belgelerine T.C. Kimlik Numarası da yazılıp kodlanacağından, adayların bu numarayı şimdiden Nüfus İdarelerinden öğrenmeleri yararlarına olacaktır.

8. Başvurusu geçerli sayılan adayların Sınava Giriş ve Kimlik Belgeleri 22 Ağustos 2002 tarihine kadar adayların adreslerine postalanmış olacaktır.

,9. Postalardaki gecikmelerden Merkezimiz sorumlu değildir. Sınava Giriş ve Kimlik Belgeleri 11 Eylül 2002 tarihine kadar ellerine geçmeyen adaylar Merkezimize başvurarak bu belgelerini yeniden çıkartabilirler.

10. 2002-TUS Eylül Dönemi ile ilgili danışma için 298 80 50 (ÖSYM-Ankara) numaralı telefona başvurabilirler.
ÖSYM BAŞKANLIĞI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber