İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İzmir'de kuvvetli sağanak yağış etkili oldu

Kentin birçok yerinde su baskınları yaşandı, yollarda biriken sular nedeniyle trafik durma noktasına geldi, sürücüler zor anlar yaşadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2017 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir'de kuvvetli sağanak yağış etkili oldu

Sabah saatlerinden itibaren kentin bazı bölgelerinde hafifçe başlayan yağmur öğleden sonra yerini dolu ve kuvvetli yağışa bıraktı.

Hayatı adeta felç eden yağış nedeniyle yollar su altında kaldı, trafik yer yer kilitlendi, sürücüler zor anlar yaşadı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar işyerlerine sığınmaya çalıştı.

- Kemeraltı'nda rögarlar tıkandı

İzmir'in Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nın girişindeki Anafartalar Caddesi'nde tıkanan rögarlar nedeniyle esnaf, iş yerlerini su basmaması için mücadele etti. İtfaiye ve İZSU ekiplerinden yardım isteyen esnaflar, ekipler gelmeyince, kendi imkanlarıyla yağmur suyunu engellemeye çalıştı. Esnaflar müşterilerinin suya batmadan ilerleyebilmesi için taburelerden köprü yaptı. Su dolu caddeden geçen vatandaşlar zor anlar yaşadı.

- "16 yıldır çekiyoruz"

Yağmur ile mücadele ederek iş yerlerini korumaya çalışan esnaf, belediyenin duruma duyarsız olduğunu belirtti.

Esnaf Alaattin Ergül, doğru düzgün bir altyapının bulunmadığını belirterek, "Kanallar 30-35 santimetre çapında, böyle bir yağmurda hali görüyorsunuz dükkanların içine giriyor. Belediyenin bu konu karşısında duyarlı olmasını istiyoruz. İşimizi de etkiliyor. Ramazan ayı. Akıntı yok. Akıntıyı düzgün verseler düzelecek." dedi.

Özgür Yıldırım, ise her yağmurda benzer sorunlar yaşadıklarını ifade ederek, "Herkes halinden memnun. Biz memnun değiliz, her yağmur oluyor böyle itfaiyeyi çağırıyoruz gelmiyor. İzmir'in göbeği 30 santimetre derinliğinde durağan su gitmez zaten normal yani. Ben 16 yıldır çekiyorum alıştım artık." şeklinde konuştu.

- "Kemeraltı ve İzmir için bir çalışma yapsın"

Muhammet Bala ise yetkilerden yardım istiyoruz diyerek, şunları kaydetti:

"İzmir'de her sene yaşadığımız bir sorun, bu ilk defa değil. Vatandaşlar olarak bu fotoğrafı 15 defa gösterdik hiçbir şey yapılmadı. Deniz kenti olmamıza rağmen İzmir'de altyapı diye bir şey yok. Yetkililerden yardım istiyoruz artık Kemeraltı Çarşısı ve İzmir için bir çalışma yapsınlar."

Çankaya Mahallesi'ni Konak'a bağlayan Şehit Fethi Bey Caddesi'nde ise biriken yağmur sularından dolayı araçlar zorlukla ilerledi.

Caddede görevli trafik polisi zorlukla trafiğin akışını sağlarken bir motorsikletli kurye ise yağmur sularının içinde mahsur kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber