İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

6 kişilik ekiple kazada kopan eli 8 saatte yerine dikildi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, otostop yaparak bindiği aracın kaza yapması sonucu eli kopan gencin uzvu 8 saat süren ameliyatın ardından yerine dikildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2017 18:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
6 kişilik ekiple kazada kopan eli 8 saatte yerine dikildi

Muğla'da 19 yaşındaki Yücel Sarman'ın trafik kazasında kopan sol eli, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 8 saat süren operasyonla yerine dikildi.

Ulaşan Tuzer (25) idaresindeki 64 KE 040 plakalı otomobil, Ovacık-Ölüdeniz yolunda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle bariyerlere çarpmış, çarpmanın etkisiyle bir süre sürüklenen otomobilin sürücüsü ile araca otostop yaparak binen Yücel Sarman (19) yaralanmıştı.

Kazada sol eli kopan Yücel Sarman, Fethiye'deki ilk müdahalesinin ardından kopan eliyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Sarman, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Nazım Karalezli ve 6 kişilik ekiple dün gece ameliyata alındı. Yaklaşık 8 saat süren ameliyatın ardından Yücel Sarman'ın sol eli yerine dikildi.

Prof. Dr. Nazım Karalezli, operasyona ilişkin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ameliyatın başarılı geçtiğini, hastayı 3 gün takip edeceklerini dile getirdi.

Yaralının hastaneye getirildiğinde sol elinin bilekten kopmuş halde olduğunu anlatan Karalezli, "Hastayı hemen ameliyata aldık. Yaklaşık 8 saat süren ameliyatın ardından kopan el başarılı bir şekilde yerine dikildi. Ameliyat başarılı geçti ancak bu tür vakalarda ilk 3 gün çok önemli. Süreci dikkatli bir şekilde takip edeceğiz." dedi.

Karalezli, her şeyin yolunda gitmesi durumunda Yücel Sarman'ı 10 gün içerisinde taburcu edebileceklerini sözlerine ekledi.

Otostopla bindikleri otomobil kaza yaptı eli koptu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber