İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Manisa'daki evleri zarar gören 115 aileye çadır kuruldu

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası evleri hasar gören 115 aileler AFAD ekiplerince kurulan çadırlara yerleştirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2017 22:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Manisa'daki evleri zarar gören 115 aileye çadır kuruldu

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde 27 Mayıs'ta meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrası bölgede yaşayan 115 aile için çadır kuruldu.

Gölmarmara Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, deprem nedeniyle evlerinde hasar oluşan ailelerin çadırlara yerleştirildiği belirtildi.

Devletin tüm imkanlarının seferber edildiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türk Kızılayı tarafından kumanya dağıtımı devam ediyor. Depremin en fazla etkilendiği Tiyenli Mahallesi'ne hızlı bir şekilde ulaşan AFAD ekipleri, mahalledeki hasar tespit ve çadır kurma çalışmalarını tamamladı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden depremzedelere nakdi yardım yapılmaya başlandı. Şu ana kadar 152 evde hasar tespit edildi. Depremden etkilenen evlerden 40'ı oturulmayacak durumda. AFAD ve Kaymakamlık ekiplerince sürdürülen hasar tespit çalışmaları sürüyor. Şimdiye kadar 115 aile için çadır kuruldu."

"Artçılar devam ediyor"

AFAD Manisa Müdahale Şube Müdürü Mehmet Şinasi Yılmaz da AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem bölgesinde 100 personelle çalışma yürüttüklerini söyledi.

Çevre illerden gelen ekiplere Manisa'daki İHH MAK ile Manisa Telsiz Radyo Amatörleri Arama Kurtarma Derneğinin de destek verdiğini hatırlatan Yılmaz, hasar tespit ve çadır kurum çalışmalarına katıldıklarını ifade etti.

Vatandaşları hasarlı binalara girmemeleri konusunda uyardıklarını dile getiren Yılmaz, "Artçılar devam ediyor. Ağır hasarlı binalara girilmemesi için güvenlik şeridi oluşturuluyor. Vatandaşlarımızın cami ibadetleri ve ortak kullanım için sahra çadırı kuruldu." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber