Reşat Petek: İstediğimiz ama gelmeyen belge olmadı

Petek, "MİT'ten rapor istenmesini bütün siyasi partiler ortak istedik. Biraz gecikti ama... Bütün bakanlıklardan, kurumlardan konumuzla ilgili belgeler istedik. İstediğimiz ama gelmeyen belge olmadı. En son MİT'ten geldi. Davet ettiğimiz ve gelmeyen isimler oldu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mayıs 2017 23:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Reşat Petek: İstediğimiz ama gelmeyen belge olmadı

15 Temmuz darbe girişimini araştırmak üzere kurulan Meclis komisyonuna başkanlık eden Reşat Petek, Habertürk TV'de soruları yanıtladı.

Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ın komisyonun sorularına yanıt verdiğini ancak kendisinin bu yanıtları inceleme imkanı bulamadığını kaydeden Petek, cevabi yazıyı önce komisyon üyelerine dağıtacağını sonra medya ile paylaşılacağını söyledi.

Org. Akar'ın cevabi yazısının kurye ile kendisine ulaştığını kaydeden Petek, yazının komisyonun raporunun açıklanmasından sonra gönderilmesine ilişkin soruya da "Raporu açıkladığımız gün Akar'ın özel kalemi aradı, ulaşımda bir problem olduğunu, Pazartesi günü kurye ile ulaştıracaklarını söyledi. Dedikleri gibi de oldu" şeklinde konuştu.

RAPOR NASIL HAZIRLANDI?

"3 bölümden ibaret bir çalışma gündeme geldi. Örgütün tüm yönleriyle araştırılması, 15 Temmuz'un nasıl olduğunun araştırılması ve hangi önlemlerin alınması gerektiği üzerine rapor oluştu. Görevimiz bilgi edinmeden ibaret. Kimleri dinleyelim, kimlerin bilgisine başvuralım bunları masaya koyduk. 4 siyasi partinin temsilcileri ile karar verildi. Ortak olanlara öncelik verdik. Ortak olmayanlara konunun önemine göre karar verdik. 141 kişinin bilgisine başvurmuşuz."

KOMİSYONA KİMLER GİTMEDİ?

"MİT'ten rapor istenmesini bütün siyasi partiler ortak istedik. Biraz gecikti ama... Bütün bakanlıklardan, kurumlardan konumuzla ilgili belgeler istedik. İstediğimiz ama gelmeyen belge olmadı. En son MİT'ten geldi. Davet ettiğimiz ve gelmeyen isimler oldu. Bunlar kamuoyuna yansıdı. Yaşar Büyükanıt hastalık gerekçesiyle gelmedi. Necdet Özel yazılı olarak yanıt verdi. Birgül Ayman Güler, yazılı olarak cevap verdi. Ahmet Necdet Sezer, Mesut Yılmaz cevap vermedi. Onun dışında geldiler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber