Adalet Bakanlığı'ndan o iddialara yanıt

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce, kurum hekimince reçete olarak yazılmayan, hükümlü ve tutuklu için tıbbi gerekliliği kontrol edilemeyen ve içeriği bilinmeyen ilaç ve vitaminlerin kurumlara alınmadığı bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2017 15:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adalet Bakanlığı'ndan o iddialara yanıt

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce, bazı basın yayın organlarında "B1 vitamini bile verilmiyor" başlığıyla yayınlanan haberlerle ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Türkiye'de ceza infaz kurumlarında ilk defa açlık grevi yapılmadığı belirtilen açıklamada, bu tür eylemlere ilişkin alınan, alınması gereken sağlık tedbirleri ile diğer konulara ilişkin tedbir ve uygulama standartlarının bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, ceza infaz kurumlarının da bu standartlara uygun olarak süreci idare ve kontrol ettiği vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda 24 Mayıs'ta tutuklu S.Ö'nün Sincan 1 No'lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna, tutuklu N.G.'nin ise Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna kabullerinden sonra kurum hekimince ilk muayeneleri yapılmıştır.

Tutuklu S.Ö. ve N.G, açlık grevinde oldukları için kendilerine verilen yiyecek ve içecekleri kabul etmediklerini beyan etmiş, tutuklu N.G.'nin yanında getirdiği B1 vitamini ilk anda kendisine teslim edilmiş, bitmesi nedeniyle N.G.'ye B1 vitaminini de ihtiva eden komplex Benexol B12 vitamini reçete edilmiştir. Tutuklu S.Ö.'ye ise kurum hekimince Benexol B12 reçete edilmiştir."

Kurum hekimince reçete olarak yazılmayan, hükümlü ve tutuklu için tıbbi gerekliliği kontrol edilemeyen ve içeriği bilinmeyen ilaç ve vitaminlerin kurumlara alınmadığı bilgisi paylaşılan açıklamada, daha önce bu tür eylemler yapan tüm hükümlü ve tutuklularda olduğu gibi, adı geçen tutuklularla ilgili de her türlü sağlık önleminin titizlikle alındığı ve takibinin yapıldığı belirtildi.

İlkay Guder

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber