TSK Personel Kanununda değişiklik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2007 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri askeri personelinin, ilave öğrenimleri nedeniyle alacakları kıdemleri yeniden düzenleyen kanun tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, ilave eğitim alan subayların nasıplarıyla ilgili maddeyi (atamalarını) yeniden düzenliyor. Buna göre, Kuvvet Harp Akademileri öğrenimini tamamlayıp kurmaylığı onaylanan subaylara 2 yıl, bunlardan Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun olanlara da ayrıca 1 yıl olmak üzere toplam 3 yıl ilave kıdem verilecek.

Harp Akademileri Komutanlığınca düzenlenen komutanlık ve karargah subaylığı öğrenimini bitiren subaylara; kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personel temin ve yetiştirme planlarında belirtilecek ihtiyaç duyulan bilim dallarında yüksek lisans öğrenimi yapanlardan; kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kendi namına olmak üzere ayrı ayrı olarak bilim dalı karşılığında tahsisi yapılan kontenjanlara giren subaylar 1'er, bunlardan doktora yapanlar 1, doğrudan doktora yapanlar 2, doçent olanlar da ayrıca 1 yıl olmak üzere toplam 3 yıl kıdem alacak.

İlgili kanunun subaylığa nasıp kısmını düzenleyen hükümlerine göre muvazzaf subaylığa nasbedilenler hariç, Silahlı Kuvvetlere muvazzaf subay olarak katılmadan önce branşlarıyla ilgili öğrenimlerini kendi nam ve hesaplarına yapmış veya subay atandıktan sonra bitirmiş olanlar, lisansüstü öğrenimi tamamladığı için sınıfları değiştirilen subaylar ile lisansüstü öğrenim kaynağına göre subaylığa atanan astsubaylara kıdem verilecek. Bu şekilde kıdem alanların nasıpları düzeltilecek.

Bu madde hükümlerine göre verilen kıdemlerin toplamı hiçbir şekilde 3 yılı aşmayacak. Üstün başarı nedeniyle alınacak kıdemlerin toplamı 6 yılı geçemeyecek.

Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce yüksek lisans öğrenimini tamamlamış ve henüz kıdem almamış olan subaylar, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 ay içinde başvurmaları halinde, yüksek lisans kıdeminden yararlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber