Belediyesi Başkanı, İmar Dairesi Müdürü ve Mimara rüşvet davası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Mart 2007 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DTP'li Zülküf Karatekin ile aynı belediyenin ve 1 mimar hakkında, rüşvet suçundan dava açıldı.

Diyarbakır'da 12 Ocak günü müteahhit Selahattin Üngür'den rüşvet aldıkları gerekçesiyle Kayapınar İmar Dairesi Müdürü Fuat Özdal, serbest mimar Barış Ceylan ve belediye başkanı Zülküf Karatekin hakkında, irtikap suçundan dava açıldı.

Savcı İlker Yazıcı'nın hazırladığı iddianamede, müteahhit Selahattin Üngür'ün bir arsada inşaat yapmak üzere belediyeden gerekli izinleri almak amacıyla yeğeni Mehmet Ali Akkoyun aracılığıyla başvurduğu belediye başkanı Zülküf Karatekin'in yeğenine, imar izni verilmesinin mümkün olmadığını ancak, 100 bin YTL ödenmesi halinde bu kararın çıkabileceğini söylediği ve 100 bin YTL rüşvet istediği, aksi takdirde işlemlerin yapılmayacağını, yapılması halinde bunun belli masrafı olacağını söylediği belirtildi. İddianamede Akkoyun'un durumu mimar Barış Ceylan'a anlatması üzerine, Ceylan'ın, ?Bir de ben görüşeyim? diyerek belediye başkanı Karatekin ile makamında görüştüğü, başkanın rüşvet talebini 10 bin YTL'ye çektikten sonra kendilerini imardan sorumlu olan Fuat Özdal'a yönlendirdiği, Fuat Özdal, Mehmet Ali Akkoyun ve Barış Ceylan'ın yaptıkları görüşmeler sonucu rüşvetin 5 bin YTL'ye düşürüldüğü yönünde müteahhit Selahattin Üngür'ün dilekçe şikayette bulunması üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.

İddianamede, Diyarbakır 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nden telefon dinleme ve gizli izleme kararı alınmasından sonra emniyet müdürlüğünde seri numaraları tespit edilen 100'lük 33 sahte ABD dolarının hazırlandığı, mütahitin mimar Barış Ceylan ile yaptığı telefon görüşmesinde paranın ilk teslimatı olarak 5 bin YTL'nin Fuat Özdal'a verilmek üzere anlaştıkları ve 3 bin 300 doları Özdal'a vermesi için Barış Ceylan'a teslim edildiği kaydedildi.

İddianamede, Barış Ceylan'ın parayı aldıktan sonra Fuat Özdal'ı telefonla arayıp, ?Müdürüm merhaba. Evdeysen birazdan geliyorum? diyerek Özdal'ın oturduğu adrese gittiği, Barış Ceylan'ın kullandığı 21 AR 399 plakalı otomobile binen Fuat Özdal'ın araçtan iner inmez polis tarafından yakalandığı yer aldı. Özdal'ın bu sırada cebinden peçeteye sarılı halde olan ve daha önce seri numaraları alınmış 2100 doları yere atarak, ?Allah belanızı versin O....çocukları. Beni tuzağa düşürdünüz? diye bağırdığı, bu sırada yakalanan Barış Ceylan'ın üzerinde ise daha önceden seri numaraları alınmış 1200 doların ele geçirildiği ifade edildi.

İddianamede, Belediye Başkanı Zülküf Karatekin'in katılımı ve yönlendirmesi, Barış Ceylan'ın da aracılık etmesi sonucu Fuat Özdal'ın şikayetçi Selahattin Üngür'den temin edilmesi istenen parayı bizzat alarak hep birlikte irtikap suçu işledikleri bu nedenle TCK'nın 37/1, 250/1 ve 53. maddeleri uyarınca 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları gerektiği kaydedildi.

Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında dava açılan 3 sanık ile ilgili verilen görevsizlik kararı halinde sanıkların Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacakları öne sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber