İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MEB destekleme kurslarıyla 'sanatçı've 'sporcu' yetiştiriyor

MEB'in öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla başlattığı ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarının sanat ve spor derslerine bu yıl rekor başvuru yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2017 21:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB destekleme kurslarıyla 'sanatçı've 'sporcu' yetiştiriyor

YASEMİN KALYONCUOĞLU

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarının sanat ve spor derslerine bu yıl rekor başvuru yapıldı. 1 milyon 854 bin 310 öğrenci, sanat ve spor içerikli dersleri tercih etti.

AA muhabirinin MEB yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 2016-2017 eğitim öğretim yılında ortaokul ve lise öğrencilerinin derslerde edindikleri kazanımları pekiştirmelerine katkı sağlamak, özel ilgi ve yeteneklerini geliştirmek amacıyla başlatılan ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurslarının birinci ve ikinci döneminde sanat ve spor içerikli derslere ilgi yoğun oldu.

Destekleme ve yetiştirme kurslarıyla Türkiye'nin geleceğine yön verecek binlerce sanatçı ve sporcu yetiştirilmesi amacıyla sanat ve spor dersleri için öğrencileri teşvik eden Bakanlığın açtığı ve 4 Haziran'da sona erecek kurslarda bu yıl toplam 8 milyon 635 bin 939 öğrenci eğitim aldı.

Çocukların sınav maratonu içerisine sıkışıp kalmış, sürekli ders çalışan ve sosyal yönden kendini eksik bırakmış bireyler olmalarının önüne geçmek amacıyla açılan sanat ve spor içerikli derslerde beden eğitimi ve spor, drama, görsel sanatlar, müzik ve yazarlık gibi sosyal etkinlik içerikli derslerde toplam 1 milyon 854 bin 310 öğrenci kurs aldı.

İki boyutlu sanat atölyesinden Türk ve Batı müziği çalgılarına

Destekleme ve yetiştirme kurslarının birinci döneminde 569 bin 257 öğrencinin devam ettiği beden eğitimi ve spor, en çok tercih edilen ders oldu. Bunu 119 bin 160 öğrenci ile görsel sanatlar izledi. Müziği 99 bin 894, dramayı 9 bin 722, yazarlık ve yazma becerilerini 5 bin 70, iki boyutlu sanat atölyesi dersini 761, Türk ve Batı müziği çalgıları dersini 325 ve bilişim teknolojileri ve yazılım dersini ise 212 öğrenci tercih etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber