İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Haftada iki gün nöbet tutan öğretmen, nöbetinin bir gününde raporlu olursa ücret ödenir mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Mayıs 2017 04:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Haftada iki gün nöbet tutan öğretmen, nöbetinin bir gününde raporlu olursa ücret ödenir mi?

Haftada bir gün nöbet görevine 3 saat üzerinden ek ders ücreti verilmektedir.

2016 - 2017 toplu sözleşme mutabakatının "Örgün eğitim kurumlarında ek ders ücreti başlıklı 22. maddesindeki; "MADDE 22- (1) Örgün eğitim kurumlarında (mesleki eğitim merkezleri dahil) ders yılı süresi içinde eğitim ve öğretimin fiilen yapıldığı normal çalışma günleri için ilgili mevzuatına göre kendilerine nöbet görevi verilen ve bu görevi de fiilen yerine getiren müdür yardımcıları ile öğretmenlere, 2016 yılında haftada 2 saati ve 2017 yılında ise haftada 3 saati geçmemek üzere ek ders ücreti ödenir." hükümlerine göre kendilerine nöbet görevi verilen öğretmen ve müdür yardımcılarına, 2017 yılından itibaren haftada en fazla 3 saat üzerinden ek ders ücreti verilmektedir.

Ortaöğretim kurumlarında öğretmenlere sadece haftada bir gün nöbet görevi verilir.

07.09.2013 Tarihli ve 28758 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Öğretmenlere nöbet görevi verilmesinin esasları" başlıklı 91. Maddesi hükümlerinde "öğretmen sayısı yeterli olmayan okullarda müdür yardımcısı ve öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilir" şeklinde bir hüküm bulunmadığından ortaöğretim kurumlarında öğretmenlere sadece haftada bir gün nöbet görevi verilebilmektedir.

Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarındaki öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilebilir.

26.07.2014 Tarihli ve 29072 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Müdür yardımcısı ve öğretmenlerin nöbet görevi" başlıklı 44. maddesi 3. fıkrasındaki; "(3) Müdür yardımcısı ve öğretmen sayısı yeterli olmayan okullarda müdür yardımcısı ve öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilir. Öğretmen sayısı iki ve daha az olan uygulama sınıflarında bölüm şefi de nöbet tutar." hükümlerine göre okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarındaki öğretmenlere haftada birden fazla nöbet görevi verilebilmektedir. Not: Bu haftada bir günden fazla nöbet görevi işlemine Danıştay'da Türk Eğitim Sen tarafından dava açılmıştır.

Haftada iki gün nöbet tutan öğretmen, nöbetinin bir gününde raporlu olursa ücret ödenir mi?

Gelelim sorumuza; okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında görev bir öğretmene haftada iki gün nöbet görevi verilmekte ise de bu görevin bir tanesine 3 saat üzerinden ek ders ücreti verilmektedir.

Haftada iki gün tutulan bu nöbet görevlerinden bir günü; 1 Ocak, 1 Mayıs gibi tatillere denk geldiğinde yada öğretmen o gün raporlu olduğunda öğretmene 3 saat üzerinden ek ders ücreti ödenecek midir?

2016 - 2017 toplu sözleşme mutabakatının "Örgün eğitim kurumlarında ek ders ücreti başlıklı 22. maddesine göre bir nöbet görevine 3 saat üzerinden ek ders ücreti verildiğinden haftada iki gün nöbet görevi verilen öğretmenimiz, haftanın bir günündeki nöbeti görevini tatil veya raporlu olması nedeniyle yerine getirmesi halinde haftanın diğer günündeki nöbet görevini yerine getirdiğinde o nöbet görevine 3 saat üzerinden ek ders ücreti ödenir.

Ahmet KANDEMİR

2 saat ek ders ücretinde, nöbet saati süresine bakılmayacak Nöbet ücretinde yeni görüş yazısı MEB'in nöbetle ilgili görüş yazıları Müdür yetkili öğretmenlere nöbet ücreti ödenecek Müdür yetkili öğretmenlere nöbet ücreti ödenecek Okul Öncesi Öğretmenleri nöbet talep dilekçesi Ana sınıfı öğretmenlerinin nöbetinde tereddütler giderildi Mart ayında 5 hafta nöbet ücreti ödenecek Maliyeden nöbet ücretine olumsuz görüş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber