Alan dışı kişiye özel ilanlar devam ediyor!

Son günlerde Artvin Çoruh Üniversitesi tarafından ilan edilen bir Yardımcı Doçent kadrosu sosyal medyada oldukça tepki topluyor. İlan edilen kadro alanına uygun olmayan kişiye özel ilanlara kimse dur diyecek !

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Mayıs 2017 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alan dışı kişiye özel ilanlar devam ediyor!

Sayfamızda zaman zaman üniversiteler tarafından kişiye özel ilanları dile getirmemize rağmen bir sonuç elde edemedik. Yükseköğretim kurumları tarafından bu ilanlar artarak devam ediyor. Son günlerde Artvin Çoruh Üniversitesi tarafından ilan edilen bir Yardımcı Doçent kadrosu sosyal medyada başta Özel Eğitim mezunları olmak üzere tepki topladı.

İŞTE O İLAN METNİ

BİRİMİ

BÖLÜMÜ

ANABİLİM DALI

UNVANI

DERECE

ADEDİ

AÇIKLAMA

Eğitim Fakültesi

Özel Eğitim

Zihin Engelliler Eğitimi

Yardımcı

Doçent

4

1

Kimya Eğitimi Bilim Dalında Doktora Mezunu Olmak ve Görme Engellilerde Fen Eğitimi Alanında Çalışmaları Bulunmak.

Görüldüğü üzere Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalına "Kimya Eğitimi" alanında doktora yapmış olan aday aranıyor. Bu doktora alanının Özel Eğitimle alakası uzaktan yakından yoktur onu baştan söyleyelim. Ayrıca ilave olarak "Görme Engellilerde Fen Eğitimi Alanında Çalışmaları Bulunmak" şartı konmuştur. Buda ilana olur da biri başvurmasın diye eklenmiştir.

YENİ YÖK KALİTE VURGUSU YAPIYOR AMA İLANLAR ÖYLE DEMİYOR !

Yeni YÖK her defasında yükseköğretimde kalite vurgusunu yaparak, artık sayısal büyümenin nitelikli eğitimle devam etmesini hedefliyor. Ancak, Özel Eğitim gibi hassas bölümlere uzaktan yakından alakası olmayan doktora mezunlarının alınmasına neden kimse itiraz edemiyor ? Yükseköğretimde kalite bölümlerde alanla uzaktan yakından alakası olmayan öğretim üyeleri ile mi sağlanacak ? Nitelikli eğitim alanına hakim ve o alanda lisansüstü eğitim görmüş kişilerle olur. Dolayısıyla, ister Artvin Çoruh Üniversitesi olsun ister başka bir üniversite, birilerinin bu alan dışı ve kişiye özel ilanlara dur demesi gerekiyor !

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber