'Münhal kadroya atanmak istiyorum' demenin olumsuz tarafı

Naklen geçiş dilekçelerinde, Münhal kadroya atanmak istiyorum yazmak, nelere yol açar?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Haziran 2017 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Münhal kadroya atanmak istiyorum' demenin olumsuz tarafı

SORU: iyi çalışmalar öncelikle benim bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim. ... üniversitesine kurum değişikliği ile geçiş yaptım geçiş yapmadan önce VHKİ kadrosunda çalışmaktaydım ama ... üniversitesine geçtiğimde beni memur olarak atamamı yaptılar. Sebebini sorduğumda ise dilekçenizde münhal kadro diye nitelendirme yaptınız ondan dolayı dediler. Ama geçmiş olduğum kurumda denk kadro olan bilgisayar işletmeni kadrosunda bulunmaktaydı. Sorum şu olacak acaba ben tekrar dilekçe yazarsam kanuni olarak eski kadrom olan VHKİ kadrosuna veya ona denk olan bilgisayar işletmenliği kadrosuna geçiş yapabilir miyim?

CEVAP: Devlet memurlarının kurumlar arasında yer değişiklikleri, 657 sayılı Kanunun 74. maddesine dayanaılarak yapılmaktadır. İlgili madde şu şekildedir:

"Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakatı ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakilleri mümkündür.."

Bu hükme göre, memurun talebi ve kurumların uygun görmesiyle, kurumlar arası nakil yapılabilmektedir.

Ancak kurumlararası nakilde, başvuruyu yapan memur, dilekçesinde, "münhal (boş) kadroya" atanmak istiyorum şeklinde yazmış ise kurum o sırada ihtiyaç gördüğü münhal kadroya atamayı yapabilir.

Unvanlar arasındaki denkliler ise görevde yükselme yönetmeliklerinde düzenlenmiştir. Memur, VHKİ ve bilgisayar işletmeni gibi kadro unvanları birbirine denktir. Dolaysıyla kurumuza dilekçeyle başvuru yapıp eski kadro unvanıza veya bilgisayar işletmeni kadrosuna atanmanızı talep edebilirsiniz. Ancak, kurumunuzun, bu talebinizi karşılamak zorunluluğu bulunmamaktadır. Eğer kadrolar arasında maaş varkı var, kurumunuzda boş VHKİ unvanı bulunmasına rağmen atama yapmıyorsa, başka kişilere yapmış ama size yapılmamışsa, durumu kurumunuzun olumsuz cevabını Kamu Denetçiliği Kurumuna taşıyabilir veya idari yargıda dava açabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber