Bazı adalet komisyonları hala göreve başlatmadı

Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün ilanlarına başvurup yerleşenlerin bir kısmı başlamasına rağmen, bazı adalet komisyonları, sınavı kazananları hala göreve başlatmamıştır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Mayıs 2017 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bazı adalet komisyonları hala göreve başlatmadı

Adalet Bakanlığı, bazı personellerin göreve başlatılmasını ne kadar daha bekletecek ?

Adalet Bakanlığı tarafından 2161 kişilik ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından ise 3 bin 720 kişilik muhtelif unvanlara ilişkin personel alımı ile alakalı duyuru yayımlanmış ve bu duyuruda şartları tutanlar ilgili unvanlara başvuruda bulunmuşlardır.

Sınav izni verilen komisyonlar, sınavları yapmış ve göreve başlatılacakların göreve başlatılmalarına ilişkin evrakları Adalet Bakanlığı'na göndermiş ve bazı adalet komisyonları dışında çoğu adalet komisyonlarında sınavı kazananlar, göreve başlatılmıştır.

Sınavın yapılışının üzerinden, neredeyse 6-7 ay geçmesine rağmen, halen göreve başlatılamayan kişiler bulunmaktadır. Sınavı kazanmış olup da göreve başlatılmasına ilişkin usulü işlemleri tamamlanamayanlar, Adalet Bakanlığı dışında alım yapan başka kurumların sınavlarına da başvuruda bulunmaktadır.

Bu bağlamda; Başvuruda bulunmuş olduğu kurum, sınav başvurusunu açıklamadığında veya sonucun açıklanmasını geciktirdiğinde adaylar, başka kurumların sınavlarına başvuruda bulunmaktadırlar. Bu şekilde başvuruda bulunulması başka kişilerin sınava başvurularına engel olmaktadır. Bu hususa ilişkin Memurlar.Net'te 29 Mayıs 2017 tarihinde yayımlanan haberde konu etraflıca anlatılmıştır.

Sonuç itibariyle, Adalet Bakanlığı ve CTE'nin sınav ilanına başvurmuş olup, sınavı kazanmış olanlar ve göreve halen başlatılamayan kişiler, göreve başlatılmalarına ilişkin gerekli işlemlerin yapılmasını, şayet süreç uzayacak ise buna ilişkin Bakanlıktan duyuru yayımlamasını beklemektedirler.

ÇOTANAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber