'ByLock'u Cizre'de öğretmen yükledi telefonuma'

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan haklarında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 2'si tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2017 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'ByLock'u Cizre'de öğretmen yükledi telefonuma'

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Uğur Akbaş ve Sami Karabulut bulundukları Gaziantep L Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken tutuksuz sanıklar Yalçın Kocabaş, Tülay Eker Gürbüz, Mustafa Nalbant, Lütfi Ergün, Fatma Öçay, Hasan Aktamış ve avukatları mahkemede hazır bulundu.

Tutuklu sanık Sami Karabulut, savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek terör örgütünün kripto haberleşme programı ByLock'u yüklemediğini ve kullanmadığını iddia etti.

Karabulut, ByLock tespit edilen telefon hattının ise kendi adına kayıtlı olduğunu ancak küçük bir ücret karşılığında hattı verdiği kişi tarafından kullanıldığını öne sürdü.

Tutuklu sanık Uğur Akbaş ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesi ve beraattini talep etti.

Tutuksuz sanık Yalçın Kocabaş da etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istediğini belirterek şunları söyledi:

''En son 27 Nisan tarihinde ByLock konusuyla alakalı gözaltına alındım. ByLock programını benim kullandığım cep telefonuna Şırnak Cizre'de çalışırken Ramazan B. adında bir matematik öğretmeni yükledi. Ben Şırnak'tan Adana'ya taşınıyordum. Ramazan B. bana 'Bu program üzerinden arkadaşlarla irtibat kur sana yardımcı olurlar.' dedi. Benim cep telefonumdaki bu programda Ömer adında bir şahıs kayıtlıydı. Bu programı fazla kullanmadım. Beraattimi talep ediyorum.''

Mahkemede savunması alınan diğer tutuksuz sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Daha sonra savcı, tutuksuz sanık Yalçın Kocabaş'ın tutuklanması, tutuklu sanıkların da mevcut hallerinin devamını istedi.

Mahkeme heyeti ise sadece tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

Abdulkerim Satuk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber