Andıç tartışmaları: Başbakanlık da medyayı takip etmiş

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 09 Mart 2007 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TSK tarafından hazırlanan ve basına yansıyan medya raporunun bir benzerinin Başbakanlık Basın Merkezi tarafından da hazırlandığı ortaya çıktı. Raporda, ulusal gazetelerin hükümet politikalarını ne derece desteklediği konusunda bir analiz yapılıyor.

Cumhuriyet gazetesinde, Başbakanlık Basın Merkezi'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a aylık sunduğu Medya Analiz Raporu'na yer veriliyor.

Raporda, medyadaki haberler tek tek izlenerek hangisinin hükümet yanlısı, hangisinin hükümet yanlısı olmadığı, hangi haberlerin tarafsız ele alındığı inceleniyor.

Raporda, hangi gazetelerin türban ve meslek liselerine girişte uygulanan katsayıya destek verdiği bilgisi de yer alıyor.

Başbakanlık Basın Merkezi'nin raporunda, bazı gazetelerin Başbakan Erdoğan ve AK Parti haberlerine bilinçli olarak birinci sayfalarında yer vermediği belirtiliyor.

Raporda, köşe yazarlarının hükümete yaklaşımı da olumlu, olumsuz ve tarafsız yazılar olarak sınıflandırılıyor.

Dün basına yansıyan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin medya raporunun aksine Başbakanlık Basın Merkezi'nin raporunda kamuoyunda ?dinci basın? olarak adlandırılan gazetelere ilişkin değerlendirmelere de yer veriliyor.

TSK'nın medya raporunda da Türkiye'deki medya organları ve gazeteciler ?Türk Silahlı Kuvvetleri yanlısı, ya da karşıtı? şeklinde sınıflandırılıyordu. Genelkurmay Başkanlığı basına yansıyan haberlere ilişkin adli soruşturma başlatmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber