Bakan Çelik: Bu yıl OKS yapılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2007 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) yerine kademeli olarak uygulamaya konulacak yeni modeli açıkladı.

Çelik, Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, OKS yerine tam olarak 2008-2009 eğitim-öğretim yılında uygulamaya konulacak olan "Ortaöğretim Geçiş Modeli" hakkında bilgi verdi.

Yeni müfredatın eğitim sürecini bütünüyle esas alan bir ölçme ve değerlendirme sistemi getirdiği için OKS'nin bu şekliyle devamının mümkün olmadığına işaret eden Çelik, bu yıl OKS'nin yapılacağını, ancak sınavda önceki uygulamalardan farklı olarak ilköğretim başarı puanının dikkate alınacağını bildirdi.

Çelik, ayrıca bu yıl öğrencilerin OKS'nin ardından bir kereye mahsus 20 okul tercihinde bulunabileceklerini, öğrenci ve velilerin okulların ilgili servislerine başvuracaklarını söyledi.

Bakan Çelik, hiperaktif çocuklara yönelik sınavda bir ek süre verilmesinin söz konusu olmadığını kaydetti.

Çelik'in verdiği bilgiye göre, 2007-2008 eğitim ve öğretim yılında da OKS uygulanacak. OKS puanlarına ilköğretim diploma notu yüzde 20 oranında etki edecek. 2007-2008 eğitim öğretim yılının sonunda 6. ve 7. sınıflar yeni modelde öngörülen "Seviye Belirleme Sınavı"na (SBS) tabi tutulacaklar.

2008-2009 eğitim-öğretim yılı sonunda ise 6., 7. ve 8. sınıflarda SBS

uygulanacak ve öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmeleri tamamen yeni modele göre gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber