Arı sütü hasadını ev hanımları yapıyor

Ordu'da hayata geçirilen "Arı Sütüne Giriş, Kadın Arıcılara Kovan Desteği Projesi" ile ev hanımları arı sütü üreterek aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2017 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arı sütü hasadını ev hanımları yapıyor

Türkiye'nin en fazla bal üretimi yapılan illeri arasında yer alan Ordu'da, "Arı Sütüne Giriş, Kadın Arıcılara Kovan Desteği Projesi" kapsamında, arı sürü üretimi ve hasadı, ev hanımları tarafından yapılıyor.

Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Ordu Büyükşehir Belediyesinin iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında, 20 kadına arı sütü üretimine ilişkin iki ay eğitim verildi.

Hem uygulamalı hem de teorik eğitim alan kadınlar, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde 100 kovanda arı sütü üretimine başladı.

Uzmanlar gözetiminde arı sütünü kovanlardan toplayan kadınlar, bunları laboratuvarda kavanozlara doldurarak arı sütü hasadı gerçekleştiriyor. Arı sütü, gerekli işlemlerin ardından muhafaza altına alınıyor.

Arı sütü içeren çeşitli karışımların kilogramı 2-10 bin liraya satışa sunuluyor.

Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Feyzullah Konak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursiyerlerin zorlu eğitimi tamamlamayı başardıklarını söyledi.

Çalışmaların, uzmanlar gözetiminde gerçekleştirildiğini belirten Konak, "Projemize dahil olan ev hanımları, arı sütü hasadı gerçekleştirerek aile bütçelerine katkı sağlama imkanı buluyor." dedi.

Konak, eğitime katılan kadınlardan bazılarının ise kendilerine ait kovanlarda hasat gerçekleştirdiğini ifade ederek, kursiyerlerin artık larva transferi ve aşılama gibi önemli konuları da yardım almadan yapabildiklerini anlattı.

HAYATİ AKÇAY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber