Memurların yarı zamanlı çalışma yönetmeliğini bekleyişi devam ediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının açıklamalarına rağmen, kamu çalışanlarının aylardır beklediği Yarım Zamanlı Çalışma ile ilgili yönetmelik hala yayımlanmadı !

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Haziran 2017 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memurların yarı zamanlı çalışma yönetmeliğini bekleyişi devam ediyor

YASAL DÜZENLEMEDEN OLDUKÇA ZAMAN GEÇTİ !

Hatırlanacağı üzere, 2016 yılı Ocak ayında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa eklenen "Doğum Sonrası Yarım Zamanlı Çalışma" başlıklı ek 43 üncü madde ile devlet memurlarına çocuğunun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden aybaşına kadar olan dönemde yarım zamanlı çalışabilme imkanı geçen yıl başında getirilmiştir.

Bununla birlikte, söz konusu maddenin son fıkrasında; "Yarım zamanlı çalışma hakkının kullanımına ilişkin usul ve esaslar ile bu haktan yararlanamayacak memurları; hizmet sınıfı, kadro unvanı, kurum veya teşkilat bazında birlikte veya ayrı ayrı belirlemeye Bakanlar Kurulu yetkilidir" ifadesi bulunmaktadır.

Ancak, aradan bir buçuk yıla yaklaşan bir süre geçmesine rağmen Yarım Zamanlı Çalışma hakkından hangi memurların yararlanıp yararlanamayacağı ile ilgili Bakanlar Kurulu Kararı yayımlanmadı. Yarım zamanlı çalışmayı takip eden binlerce kamu personeli için Memurlar.net olarak yaptığımız haberlerle elimizden geldiğince konuyu gündemde tutmaya çalıştık.

KONU İLE İLGİLİ YAPTIĞIMIZ HABERLER

1- 11 Ekim 2016 tarihli haber için TIKLAYINIZ.

2- 07 Kasım 2016 tarihli haber için TIKLAYINIZ.

3- 21 Aralık 2016 tarihli haber için TIKLAYINIZ.

4- 07 Ocak 2017 tarihli haber için TIKLAYINIZ.

5- 01 Şubat 2017 tarihli haber için TIKLAYINIZ.

6- 22 Şubat 2017 tarihli haber için TIKLAYINIZ.

YARIM ZAMANLI ÇALIŞMA ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEME KALDI !

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU 03 Mayıs 2017 tarihinde katıldığı bir televizyon programında yarım zamanlı çalışma ile ilgili sorulan soruya; "Son pazartesi günkü Bakanlar Kurulunda imzaya açıldı. Benim imzamla zaten gitmişti. Bizde imzaladık. Başbakanımız imzaladı veya imzalayacaktır. Sonra Resmi Gazete'de yayımlanacaktır. Yani oda önümüzdeki bir ay içerisinde hayata geçmiş olacak." cevabını verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının verdiği bu açıklamadan da bir ay geçti ve yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanmadı. Yani verilen sözlerin arkası gelmedi. Aylardır bekleyen ve Bakan Beyin arada yaptığı açıklamalar ile ümitlenen kamu çalışanları tam anlamıyla hayal kırıklığına uğradı.

Umuyoruz ki, bu konu önümüzdeki eğitim-öğretim dönemine yetişir ve kamu çalışanları bu haktan gecikmeli de olsa yararlanır !

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber