İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Okullarını imece usulü onarıyorlar

BURSA'nın İnegöl ilçesine bağlı Dipsizgöl mahallesinde, devlet-millet el ele kampanyası işbirliği ile 2011 yılında yapılarak hizmete açılan Dipsizgöl İlk ve Ortaokulu, mahalle sakinlerince onarılıp eksiklerin giderilmesi için yeniden elden geçirildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Haziran 2017 17:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Okullarını imece usulü onarıyorlar

İnegöl ilçesinde buluna 210 haneli 800 kişinin yaşadığı Dipsizgöl Mahallesi'nde 2009 yılında temeli atılan Dipsizgöl İlk ve Ortaokulu devlet ve vatandaşın işbirliği ile iki yıl sonra tamamlanıp hizmete girdi. Geçen süre içersinde okulda yaşanan eksiklikler ve aksaklıklar mahalle sakinlerinin işbirliği ile gideriliyor. Mahalle Muhtar Selami Sem, yaptığı açıklamada okulun yapımında köy olarak arsa bağışında ve para verenlerin olduğunu söyleyip, "Okullarımızın yapılması için bunların yanı sıra bir çok arkadaşımız kum ve çimento da verdi. Güzel bir okul yaptırdık. O günden sonra okula desteğimiz hiç bitmedi. Geçen yıl aşırı kar yağışından dolayı okul çatısında deforme olmuştu. Oluklar kopmuştu. Bunların tamiratlarıyla uğraştık. Boyacı tutarak okula yeni bir görünüm kazandırdık. Daha nezih bir ortam oldu. Köylümüz desteğini hiç esirgemiyor. Şuanda 110 tane öğrenci okuyor. Sınıflarımız gayet nezih. Yani bir özel okulu aratmayacak şekilde eğitim ve öğretime devam ediyor."dedi.

Dipsizköy İlk ve Ortaokulu Müdürü Fevzi Yıldırım ise vatandaşların okullarına bir çok okuldan daha fazla destek verdiğini söyledi. Başarılarının küçümsenmeyecek derecede fazla olduğunu belirten Yıldırım, "geçen yıl TEOG'da çok güzel dereceler yaptık. Okulumuz İnegöl'deki tüm okulların içersinde ortalamada ilçe birincisi oldu." dedi.

Okul Müdürü Fevzi Yıldırım velilere ve başarılı olan öğrencilere teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber