Yine imam hatip yine koca çocuk

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Mart 2007 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen yılki ?kürsüdeki bıyıklı çocuk' krizi, bu 23 Nisan'da tekrar yaşanacak. Cumhurbaşkanlığı adaylık sürecine denk gelecek Öğrenci Meclisi Başkanı, bu kez 20 yaşında bir imam hatipli

Geçen yıl, 21 yaşındaki imam hatipli öğrencilerin siyasi mesajlarıyla tartışmaya neden olan Türkiye Öğrenci Meclisi'ne bu yıl da yine imam hatipliler damga vuracak. 81 ilden seçilen Öğrenci Meclisi temsilcileri arasında, 6 imam hatip öğrencisi var. Cumhurbaşkanlığı adaylık sürecine denk gelen Öğrenci Meclisi'nin, Milli Egemenlik Haftası'nda yapılacak toplantısının geçici başkanlığını, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yine bir imam-hatipli üstlenecek.

BU DA 20 YAŞINDA

Türkiye Öğrenci Meclisi'nin dördüncü toplantısı, nisan ayında kutlanacak olan Milli Egemenlik Haftası'nda TBMM'de gerçekleştirilecek. Öğrenci Meclisleri Yönergesi gereğince, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in konuşmalarının ardından oturumu, yaşça en büyük üye olan 20 yaşındaki imam hatip öğrencisi Muhammet Döngel yönetecek. Oturum, Meclis TV tarafından canlı yayınlanacak.

EN BÜYÜK ÖĞRENCİ

2007 Meclisi'nde Ankara, Konya, Malatya, Zonguldak, Adıyaman ve Erzincan'dan seçilen temsilciler imam hatip liseli. 10 Haziran 1987 doğumlu Zonguldak temsilcisi Muhammet Döngel, TBMM Başkanlık Divanı'nda ?geçici? olarak başkanlık koltuğuna oturacak. Meclis'te daha sonra başkanlık seçimine geçilecek.

Bu yıl en genç üye Muş'tan. Vali Adil Yazar İlköğretim Okulu'ndan 11 yaşındaki Kardelen Sönmez, Meclis'in en küçük üyesi oldu. Meclis'te 31 kız öğrenci var.

KRİZ OLMUŞTU

ÖĞRENCİ Meclisi'nin geçen yıl yapılan oturumunun geçici başkanlığını, İbrahim Seyhan adlı 21 yaşındaki Erzurum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi üstlenmişti. Öğrencinin yaşı ve politik mesajlar içeren konuşması, tartışma konusu olmuş, AKŞAM'ın manşetinde yer almıştı. Seyhan, Meclis kürsüsünden ?Önümüze engel değil, dağ değil, taş değil ne koyarsanız koyun biz en zirveye çıkacağız? demişti. Baykal, ?bıyıklı çocuk? tabirini kullanmış, Arınç ?Bu öğrenci milletin öğrencisidir? demişti.

Nasıl seçiliyor?

DEMOKRASİ Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi'ne göre, ilk ve orta dereceli okullarda ?Okul Meclisi Başkanı? seçiliyor. Sandık kurulları öğretmenlerce oluşturuluyor. İl Öğrenci Meclisi kendi arasında başkan seçiyor. Bu seçimi Milli Eğitim Müdürlüğü görevlisi yönetiyor. İtiraz halinde görevlinin kararı kesin kabul ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber