MİT'in 'ByLock' listesi havalimanı ve sınır kapılarında

FETÖ'nün haberleşme programı Bylock'u kullandığı tespit edilen şüphelilerin listesi, tüm sınır kapıları ve havalimanlarının sistemine yüklendi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Haziran 2017 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MİT'in 'ByLock' listesi havalimanı ve sınır kapılarında

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), FETÖ'nün gizli mesajlaşma programı Bylock kullanan üyelerinin listesini sınır kapılarına gönderdi.

Yurtdışına kaçmak isteyen FETÖ'cüler, pasaport işlemlerini yaptırdıkları sırada yakayı ele veriyor.

ZAYİ OLARAK GÖRÜNÜYOR

Akşam gazetesinin haberine göre; isim, soyad, doğum yeri ve tarihi gibi bilgiler ekrana girildiği anda, sistem söz konusu kişinin arananlar arasında olup olmadığını hemen tespit ediyor.

Sistemde pasaportları 'zayi' olarak gözüken bu kişiler, hemen gözaltına alınıp emniyetin ilgili birimlerine sevk edilirken pasaportlarına el konuluyor.

POLİSİ ATLATMAYA ÇALIŞIYOR

Emniyet kaynakları, alınan önlemler sayesinde Bylock kullanan kripto FETÖ'cülerin yurtdışına kaçmak istemeleri durumunda bunun artık mümkün olmadığını belirtiyor.

Ülkemizin en büyük sınır kapısı durumundaki İstanbul Atatürk Havalimanı'nda daha önce binlerce yeşil (hususi) ve gri(hizmet) pasaporta sahip FETÖ/PDY mensubu yurtdışına çıkmak isterken yakalanmıştı. FETÖ/PDY mensupları ve Bylock'çular polisi atlatabilmek için çeşitli yollar deniyor.

Pasaport engeline takılmak istemeyen Bylock'çular, pasaporta gerek olmadan kimlikle çıkış yapılabilen KKTC ve Gürcistan'a gitmenin yollarını arıyor. Ancak emniyetin bilgisayar sisteminde isimleri bulunduğu için yakayı ele veriyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber