Polisin hesap kavgası işkence iddiasıyla bitti

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 12 Mart 2007 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da bir otelin restoranını işleten müdür Durmuş, hesaba itiraz eden dört sivil polis tarafından darp edildiğini ve iki gün gözaltında işkence gördüğünü ileri sürdü. Van Emniyet Müdürü Salih Kesmez ise "İşkence iddiası doğru değil" dedi.

Durmuş'un iddiasına göre, geçen cuma meydana gelen olay şöyle gelişti: Cumhuriyet Caddesi'ndeki Van Grand Oteli'nin restoranına gelen dört sivil polis 120 YTL'lik hesaba itiraz etti. Bunun üzerine devreye giren Durmuş, hesabı 110 YTL'ye düşürdü. Ancak polisler bu hesaba da itiraz etti. Çıkan tartışmanın ardından polisler Durmuş ve ağabeyi Şefik Durmuş'la sekiz restoran çalışanını tabancalarının kabzalarıyla darp etti. Olay yerine gelen polis ekipleri Durmuş'un da aralarında olduğu yaralılarla sivil polisleri gözaltına aldı.

İki gün Van Emniyeti'nde tutulan Durmuş, serbest bırakıldıktan sonra dün Van Devlet Hastanesi önünde açıklama yaptı. Pantolonunu sıyıran Durmuş, sırt ve kalçasındaki morlukları göstererek "Emniyet Müdürlüğü'nde işkence yaptılar. Şu an erkekliğimden düşmüş durumdayım" dedi.

Van Emniyet Müdürü Mehmet Kesmez'se şu açıklamayı yaptı: "Görevli memurlara karşı mukavemet olmuş, şahıslar gözaltına alınmışlar. Darp ya da işkence kesinlikle yok."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber