Açık uçlu zorladı

ÜNİVERSİTEYE girişin ikinci adımı Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) ilki dün yapıldı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Haziran 2017 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Açık uçlu zorladı

Adaylar tarih, coğrafya-2, felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testlerinin yer aldığı, 135 dakika süren LYS-4'e (Sosyal Bilimler) girdiler. Adaylar bu yıl ilk kez uygulanmaya başlanan 'açık uçlu sorular'ı da cevapladı. Üç testten de birer tane olmak üzere üç açık uçlu soru soruldu. Öğrencilerin büyük bölümü açık uçlu sorularda zorlandığını belirtirken kolay bulduğunu söyleyen de oldu.

SURİYE VE MANGAL SORUSUNA TEPKİ

SINAVDA '2023 hedefleri', 'Suriye' ve 'mangal' soruları adayların tepkisine neden oldu. Suriyeli mültecilere iyi davranılması gerektiğini belirten soru ile 'Engin enişte' sorusu sosyal medyada çok konuşuldu.

1 LİRALIK SİLGİ SEVİNCİ

YGS'de dağıtılan silgiler iz bıraktığı gerekçesiyle adaylar tarafından çok fazla eleştirilmişti. ÖSYM bu defa farklı bir marka silgi dağıttı. Adaylar sosyal medya "1 liralık silgi ile de 2 milyon kişiyi mutlu edilebiliyormuş" yazdı.

4x100 LYS KOŞUSU

YÜKSEKÖĞRETİME Geçiş Sınavı'nda (YGS) yaşanan 09.45 kuralı talihsizliklerine rağmen yine geç kalanlar oldu. Son anda içeriye girenler de vardı, kapıda kalanlar da oldu. Süleyman Karatuğ, "Bir dakikayla kaçırdım" derken, Yasemin Çevik de "Bir dakika geç kaldım diye almadılar. İçeride kızlar ağlıyor" dedi.

Esra ÜLKAR - Gülseven ÖZKAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber