MEB'in ana sorunu iller arasında uygulama birliğinin olmamasıdır 2

Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Sonuçlarının Açıklanması Özelinde İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin Değerlendirilmesi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Haziran 2017 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB'in ana sorunu iller arasında uygulama birliğinin olmamasıdır 2

Öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme sonuçlarının açıklanması ile ilgili olarak mevzuatımızda;

17.04.2015 Tarihli ve 29329 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Yer değiştirmelerde esas alınacak hususlar" başlıklı 55 . maddesi 2. fıkrası birinci cümlesindeki; "(2) Yer değiştirmelere ilişkin iş ve işlemler Bakanlığın internet sitesinde duyurulur." hükümlerine göre yer değiştirme sonuçları bakanlığın/il milli eğitim müdürlüklerinin internet sitesinde duyurulmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığının 07/02/2014 tarih ve 556908 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması" konulu yazılarında; "Öğretmen-yönetici atama, yer değiştirme gibi sonuçların toplu listelerde yayımlanmaması; yayımlanması zorunluysa üçüncü taraflarca görülmemesi gereken kişisel verilere (T.C. kimlik numarası, anne-baba adı, iletişim bilgileri vb.) yer verilmemesi," açıklaması bulunmaktadır.

İL İÇİ İSTEĞE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME SONUÇLARI MEM'LER TARAFINDAN T.C. NOLU GİRİŞ İLE YADA PUANLARIN YER ALDIĞI TOPLU LİSTE İLE AÇIKLANMIŞTIR

Kişilerin; T.C. kimlik numarası, telefon numarası, motorlu taşıt plakası, sosyal güvenlik numarası, pasaport numarası, özgeçmiş, resim, görüntü ve ses kayıtları, parmak izleri, genetik bilgiler, IP adresi, e-posta adresi, cihaz kimlikleri, hobiler, tercihler, aile bilgileri gibi kişiyi doğrudan veya dolaylı olarak belirlenebilir kılan veriler içermeyen yer değiştirme veya atama sonuçlarının internet sitesinden duyurulması gerekmektedir. Bu duyuru şekli puanların yer aldığı toplu liste ile açıklama işlemidir. Bu işlem yanlış anlaşılmaların, şaibelerin ve dedikoduların önüne geçecektir.

Demokratik ve şeffaf yönetimin gereği olan eşitlik, tarafsızlık ve açıklık ilkesi gereği yer değiştirmelerde, atamalarda kişilerin tercihlerine atanan diğer kişilerin kaç puanla atandıklarını bilmesi gerekmekte, bu nedenle de öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme sonuçlarının toplu liste şeklinde açıklanması bir zorunluluk haline gelmektedir. T.C. Nolu giriş İle yapılan açıklamalar puanların görünmemesi için yapıldığı algısını doğurmaktadır.

MEB, atama ve yer değiştirme işlemleri sonrasında kişinin atanıp atanmadığını veya yer değiştirip değiştirmediğini İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün atama sonuç ekranı sayfasında ilan etmektedir.

Bu sayfada kişiler, kişisel şifreleriyle girilen bölümde kişi atanıp atanmadığını veya yer değiştirip değiştirmediğini öğrenmekle birlikte tercihte bulunduğu yere yapılan atama ve yer değiştirmelerdeki minimum veya maksimum puanları da görebilmektedir.

Akabinde MEB, atama ve yer değiştirme işlemleri sonrasında okul bazında oluşan minimum puanları, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün sayısal veriler sayfasından ilan etmektedir.

Bu sayfada kişiler, atama ve yer değiştirme işlemleri sonrasında tercihte bulunduğu yere yapılan atama ve yer değiştirmelerdeki minimum veya maksimum puanları ve tüm Türkiye'de oluşan puanları da Excel ortamında görebilmektedir. Bu verileri Bakanlığın açıklamasına rağmen bazı il milli eğitim müdürlüklerinin açıklamaması manidardır.

İL İÇİ İSTEĞE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME İŞLEMLERİNDE BRANŞLAR BAZINDA İHTİYAÇ BULUNAN OKULLARIN LİSTESİNİ YAYINLAYAN 75 İL BULUNMAKTADIR

2017 Yılı öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerinde branşlar bazında ihtiyaç bulunan okulların listesini yayınlayan iller bulunduğu gibi yayınlamayan iller bulunmaktadır. Yayınlamayan illerde ihtiyaç bulunan okul bilgileri dedikodu aracılığıyla yayılmakta yada hatırlı kişilere bu bilgiler verilmektedir.

2017 Yılı öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerinde branşlar bazında ihtiyaç bulunan okulların listesini yayınlayan 75 il milli eğitim müdürlüğüne teşekkür ediyoruz.

TASLAK LİSTE AÇIKLAYIP İTİRAZ HAKKI VEREREK OLASI HATALARIN ÖNÜNE GEÇEN 21 İL BULUNMAKTADIR

Kişisel veri içermeyen 2017 Yılı öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme toplu sonuçlarının olduğu taslak listeleri açıklayan İl milli eğitim müdürlükleri bulunmaktadır.

Bazı il milli eğitim müdürlükleri taslak liste, nihai olmayan liste, muhtemel liste gibi listeler açıklamıştır. Bu illerden bazıları bir yada iki gün itiraz süresi tanıyarak olası hataları önlemeye çalışmıştır. Taslak listeleri açıklayanların ayrıyeten itiraz süresi verip vermedikleri araştırmamızda tespit edilememiştir.

Taslak yada nihai olmayan liste açıklanması demek aslında bir itiraz hakkının da verilmesi demektir. Taslak liste açıklamayıp kişisel veri içermeyen direkt toplu sonuçları açıklayan iller de bulunmaktadır.

Bu durumda kişisel veri içermeyen toplu sonuçlarının olduğu taslak listeleri açıklayarak eğer olmuşsa sehven yapılan yanlışlıkların tespit edilip itiraz müessesini çalıştırarak hataları sıfıra indiren 21 il milli eğitim müdürlüğüne teşekkür ediyoruz.

REHBER ÖĞRETMEN YER DEĞİŞTİRMELERİNDE MEM'LER TARAFINDAN 21. MADDE GENELLİKLE UYGULANMAMAKTADIR

2017 Yılı öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirmeleri kapsamında Rehber Öğretmenlerin il içi yer değiştirme işlemleri hakkında mevzuatımızda;

18.06.2014 Tarihli ve 29034 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin "Rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu" başlıklı 21. maddesi 4. fıkrasındaki; "(4) (Değişik : 17/10/2016 - 2016/9488 K.) Özel eğitim kurumları hariç olmak üzere, bir yerleşim merkezindeki her eğitim kurumunda en az 1 rehberlik alan öğretmeni norm kadrosu doldurulmadan ikinci ve müteakip norm kadrolara öğretmen atanamaz." hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükümlere göre göre 1 Rehber öğretmeni olmayan okullar doldurulmadan diğer okullara rehber öğretmen ataması yapılamamaktadır.

Bu konu yakında yayınlayacağımız "MEB'in ana sorunu iller arasında uygulama birliğinin olmamasıdır 3" haberimizde; Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Sonuçlarının Açıklanması Özelinde Rehber Öğretmenlerin Yer Değiştirmesi İşlemleri Açısından İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin Değerlendirilmesi olarak ayrı dosya şeklinde incelenmiştir.

Kısaca bahsetmek gerekirse, 2017 Yılı öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerinde Rehber Öğretmenlerin Yer Değiştirmesi işlemlerinde Norm Kadro Yönetmeliğinin 21. maddesi 4. fıkrası uygulayan 6 il, uygulamayan 74 il bulunmaktadır.

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRMELERDE SIRA UYGULAMASI KALDIRILMASINA RAĞMEN SONUÇLARI SIRAMATİK ŞEKLİNDE AÇIKLAYAN 10 İL BULUNMAKTADIR

Ayrıca 2017 Yılı öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme sonuçlarını açıklar iken il içi sıra sonuçları, il içi sıra, sıramatik listesi, gibi garip terimlerle sonuçları açıklayan il milli eğitim müdürlükleri bulunmaktadır. Bu şekildeki açıklamaların eski alışkanlıklardan yada MEB atama modülünün "sıramatik" şeklindeki isminden kaynaklandığı tahmin edilmektedir.

Sayın yetkililerimiz 2017 Yılı öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri bir defa yapılmaktadır. Ortada herhangi bir sıra yada sıramatik işlemi söz konusu değildir. Sonuçları açıklarken duyur başlığında yada inhada kullandığınız sıramatik sonuçları gibi terimler beklenti meydan getirmekte sanki il içi sıralar çalıştırılacakmış gibi algılanmaktadır.

Doğrusu sıra ataması şeklinde değil de yer değiştirme şeklinde açıklanmasıdır.

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRMEDE SIRA UYGULAMASI YÖNETMELİK İLE KALDIRILMIŞTIR

Bilindiği üzere 06.05.2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile mayıs ayından gelecek yılın şubat ayına kadar yapılmakta olan il içi sıralar kaldırılmış gelen tepkiler üzerine 30.07.2010 tarihli ve 27657 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile il içi sıralar haziran ve ağustosta iki defa olmak üzere yeniden getirilmiş akabinde 17.04.2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikte ile tamamen il içi sıralar kaldırılmıştır.

MEB GİBİ İL İÇİ YER DEĞİŞTİRMEDE MAX. VE MİN. PUANLARI AÇIKLAYAN 4 İL BULUNMAKTADIR

2017 Yılı öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme sonuçlarını T.C. Nolu giriş ile yapılan açıklama ile yapmasına rağmen kişilerin tercihlerine yapılan atamalarda Max. ve Min. puanları açıklayan illerde bulunmaktadır.

İşte o iller;

T.C. Nolu Giriş İle Sonuçları Açıkladıktan Sonra İl İçi Yer Değiştirmede Max. ve Min. Puanları Açıklayan İl Milli Eğitim Müdürlükleri;

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü (İl içi yer değiştirmede Max. ve Min. Puanları açıklamıştır.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü (İl içi yer değiştirmede Max. ve Min. Puanları açıklamıştır.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü(İl içi yer değiştirmede Max. ve Min. Puanları açıklamıştır.

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü(İl içi yer değiştirmede Max. ve Min. Puanları açıklamıştır.

2017 Yılı öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme sonuçlarını puanların yer aldığı toplu liste ile açıklayan 56 il de otomatik olarak İl İçi Yer Değiştirmede Max. ve Min. puanları zaten açıklamış olmaktadırlar.

Öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme sonuçlarının açıklanması özelinde tüm il milli eğitim müdürlükleri tek tek incelenerek aşağıdaki şekilde değerlendirilmiştir.

Sıra No İl Adı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Sonuçları T.C. Nolu Giriş İle / Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır İhtiyaç Listesi Açıklanmış Mı? Taslak Liste Açıklanmış mı? Rehber Öğretmen Yer Değiştirmesinde Norm Kadro Yönetmeliğinin 21. maddesi 4. fıkrası Uygulanmış mı? Sıra Ataması / Yer Değiştirme Şeklinde mi Açıklanmış
1 ADANA Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET EVET HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
2 ADIYAMAN Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. T.C. Nolu Giriş İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Sıra Ataması Şeklinde Açıklanmış
3 AFYON Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET EVET HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
4 AĞRI Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. T.C. Nolu Giriş İle Açıklanmıştır HAYIR HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
5 AMASYA Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. T.C. Nolu Giriş İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
6 ANKARA Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. T.C. Nolu Giriş İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
7 ANTALYA Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır HAYIR EVET EVET Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
8 ARTVİN Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET EVET HAYIR Sıra Ataması Şeklinde Açıklanmış
9 AYDIN Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET EVET EVET Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
10 BALIKESİR Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
11 BİLECİK Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. T.C. Nolu Giriş İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
12 BİNGÖL Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET EVET HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
13 BİTLİS Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
14 BOLU Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. T.C. Nolu Giriş İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Sıra Ataması Şeklinde Açıklanmış
15 BURDUR Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. T.C. Nolu Giriş İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
16 BURSA Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET EVET EVET Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
17 ÇANAKKALE Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. T.C. Nolu Giriş İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
18 ÇANKIRI Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. T.C. Nolu Giriş İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
19 ÇORUM Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. T.C. Nolu Giriş İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
20 DENİZLİ Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET EVET HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
21 DİYARBAKIR Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. T.C. Nolu Giriş İle Açıklanmıştır Max. ve Min. Puanları açıklamıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
22 EDİRNE Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. T.C. Nolu Giriş İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
23 ELAZIĞ Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
24 ERZİNCAN Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. İlin sitesinde bir açıklama bulunmamaktadır. İlin sitesinde bir açıklama bulunmamaktadır. İlin sitesinde bir açıklama bulunmamaktadır. İlin sitesinde bir açıklama bulunmamaktadır. İlin sitesinde bir açıklama bulunmamaktadır. İlin sitesinde bir açıklama bulunmamaktadır.
25 ERZURUM Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET EVET HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
26 ESKİŞEHİR Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
27 GAZİANTEP Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
28 GİRESUN Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET EVET HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
29 GÜMÜŞHANE Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
30 HAKKARİ Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
31 HATAY Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. T.C. Nolu Giriş İle Açıklanmıştır Max. ve Min. Puanları açıklamıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
32 ISPARTA Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET EVET HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
33 MERSİN Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR EVET Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
34 İSTANBUL Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. T.C. Nolu Giriş İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
35 İZMİR Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır HAYIR HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
36 KARS Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET EVET HAYIR Sıra Ataması Şeklinde Açıklanmış
37 KASTAMONU Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. T.C. Nolu Giriş İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
38 KAYSERİ Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET EVET HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
39 KIRKLARELİ Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
40 KIRŞEHİR Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Sıra Ataması Şeklinde Açıklanmış
41 KOCAELİ Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
42 KONYA Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
43 KÜTAHYA Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. T.C. Nolu Giriş İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
44 MALATYA Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
45 MANİSA Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR EVET Sıra Ataması Şeklinde Açıklanmış
46 K.MARAŞ Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. T.C. Nolu Giriş İle Açıklanmıştır Max. ve Min. Puanları açıklamıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
47 MARDİN Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET EVET HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
48 MUĞLA Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
49 MUŞ Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET EVET HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
50 NEVŞEHİR Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
51 NİĞDE Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET EVET HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
52 ORDU Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. T.C. Nolu Giriş İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
53 RİZE Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. T.C. Nolu Giriş İle Açıklanmıştır HAYIR HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
54 SAKARYA Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
55 SAMSUN Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET EVET HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
56 SİİRT Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Sıra Ataması Şeklinde Açıklanmış
57 SİNOP Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
58 SİVAS Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
59 TEKİRDAĞ Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
60 TOKAT Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
61 TRABZON Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET EVET HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
62 TUNCELİ Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
63 ŞANLIURFA Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
64 UŞAK Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. T.C. Nolu Giriş İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
65 VAN Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
66 YOZGAT Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. T.C. Nolu Giriş İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
67 ZONGULDAK Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. T.C. Nolu Giriş İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
68 AKSARAY Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET EVET HAYIR Sıra Ataması Şeklinde Açıklanmış
69 BAYBURT Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Sıra Ataması Şeklinde Açıklanmış
70 KARAMAN Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
71 KIRIKKALE Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
72 BATMAN Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. T.C. Nolu Giriş İle Açıklanmıştır Max. ve Min. Puanları açıklamıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
73 ŞIRNAK Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
74 BARTIN Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
75 ARDAHAN Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
76 IĞDIR Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
77 YALOVA Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
78 KARABÜK Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET EVET HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
79 KİLİS Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET HAYIR HAYIR Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
80 OSMANİYE Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. Puanların Yer Aldığı Toplu Liste İle Açıklanmıştır EVET EVET EVET Yer Değiştirme Şeklinde Açıklanmış
81 DÜZCE Sonuçların açıklandığı link için tıklayınız. T.C. Nolu Giriş İle Açıklanmıştır HAYIR HAYIR HAYIR Sıra Ataması Şeklinde Açıklanmış

Tablonun oluşturulma tarihi 11 Haziran 2017 dir. Bir ilimiz açıklama yapmadığından istatistiki bilgiye dahil edilmemiştir.

Yukarıdaki tablo incelendiğinde öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme sonuçlarını;

T.C. nolu giriş ile açıklayan 24 il,

T.C. nolu giriş ile sonuçları açıkladıktan sonra il içi yer değiştirmede Max. ve Min. puanları açıklayan 4 il,

Puanların yer aldığı toplu liste ile açıklayan 56 il,

İhtiyaç listesi açıklayan 75 il, açıklamayan 5 il,

Taslak liste açıklayan 21 il, açıklamayan 59 il,

Rehber öğretmenlerin il içi yer değiştirmelerinde norm kadro yönetmeliğinin 21. maddesi 4. fıkrasını uygulayan 6 il, uygulamayan 74 il,

Sonuçları yer değiştirme şeklinde açıklayan 70 il, sıra ataması şeklinde açıklayan 10 il,

Tüm işlemleri şeffaf bir şekilde usulüne uygun olarak yapan 3 il, (Aydın, Bursa ve Osmaniye) bulunmaktadır.

Listelerde bir hata veya eksik varsa yorumlarda belirtirseniz düzeltme yoluna gideriz.

Yukarıda izahına çalıştığımız konularda il milli eğitim müdürlüklerinde uygulama birliği bulunmamaktadır. Uygulama birliğinin sağlanması için MEB'in çıkarmış olduğu kılavuz ve duyuruların en ufak bir ihmale yol açmaması için detaylandırılarak açıklaması ve iş akış şeması oluşturması gerekmektedir.

Ancak, unutmayalım ki, gök kubbe altında hiçbir şey gizli kalmaz. Eğer İl Milli Eğitim Müdürlükleri öğretmenlerin hakkına girecek şekilde Yönetici adaylarının puan sıralamasında veya il içi yer değiştirmelerinde bir işlem yapmış ise bunu gören bir göz yok ise de buna şahit olan yaratıcı vardır.

"Yaptıkları işin doğruluğuna inanan insanlar, çalışmalarının denetlenmesinden, karşı fikirler ortaya atılmasından ve tercihleri üzerinde münakaşa yapmaktan zevk alırlar." Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber