İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Çiftçilerimize yılda bir milyar lira ilave gelir artışı olacak'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sulama yatırımlarının arttığını belirterek, "Sulamalarla çiftçilerimizin 2019 yılı başlarında yaklaşık bir milyar lira yılda ilave gelir artışı olacak." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2017 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Çiftçilerimize yılda bir milyar lira  ilave gelir artışı olacak'

Bakan Eroğlu, beraberindeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Şanlıurfa Müze Kompleksi önünde düzenlenen Devlet Su İşleri (DSİ) Tesisleri Temel Atma Töreni'nde yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarı döneminde Şanlıurfa büyük kazanımlar sağladıklarını söyledi.

Kentin daha fazla yatırıma ve hizmete ihtiyacı bulunduğunu belirten Eroğlu, yemyeşil bir Şanlıurfa hayalleri doğrultusunda kısa süre önce kentte Orman Bölge Müdürlüğü kurduklarını hatırlattı.

Kentti milli parklarla çok daha güzel hale getirilmesi için yatırımlarını sürdüreceklerini ifade eden Eroğlu, bakanlığın 4 genel müdürlüğüne ait Şanlıurfa'da teşkilatının bulunduğunu dile getirdi.

Bakan Eroğlu, hükümetin bölgeye çok önem verdiğini vurgulayarak, bölge çiftçisinin ihtiyaç duyduğu sulama tesisleri ve göletleri yakın dönemde halkın hizmetine sunmayı planladıklarını anlattı.

Şanlıurfa'ya son 14 yılda 34 milyar liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Eroğlu, "Biz Şanlıurfa'ya hükumet olarak 34 milyar liralık yatırım yaptık helal olsun. Size ne yapılsa azdır. İnşallah yatırımlarımızı daha da artıracağız. Bu kentin içme suyu problemlerini biz hallettik. İkinci arıtma tesisini de yaptık. Hilvan ve Suruç'un içme suyunu da halledeceğiz inşallah. Sadece Suruç'a sulama kanalları vasıtasıyla 2 milyar liralık yatırım yaptık. Sulamalarla çiftçilerimizin 2019 yılı başlarında yaklaşık bir milyar lira yılda ilave gelir artışı olacak. Helal olsun size bu bile azdır." diye konuştu.

-"14 yılda 6 bin 447 tesis"

DSİ Genel Müdürü Murat Acu da kurum olarak ülkeye 63 yıldır hizmet ettiklerini söyledi.

Son dönemde müdürlüğün çalışma potansiyelini çok ciddi oranda artırdığını vurgulayan Acu, "Son 14 yılda Türkiye'ye 6 bin 447 tesis kazandık. Sadece 69 tesisi bu süre zarfında Şanlıurfa'da hizmete sunduk. Baraj, gölet ve diğer sulama tesisleri bu kentin hizmetine girdi. 13 derede ıslah çalışması yaptık. Bugün de Şanlıurfa'ya 764 milyon liralık 12 tesisin hizmetinin temelini atıyoruz." dedi.

Bakanlar Eroğlu ve Çelik, törenin ardından alanda yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla düzenlenen iftar programına katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber