Bardakoğlu'nun görüşlerinin rapora girmemesi eksiklik

MHP'nin Meclis Darbe Komisyonu taslak raporuna ilişkin muhalefet şerhinde, FETÖ gibi örgütlerinin ortaya çıkmaması için Diyanet'e önemli görevler düştüğüne dikkat çekildi. Raporda, Diyanet İşleri eski Başkanı Bardakoğlu'nun görüşlerine yer verilmemesinin büyük eksiklik olduğu belirtildi

Haber Giriş : 14 Haziran 2017 08:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Bardakoğlu'nun görüşlerinin rapora girmemesi eksiklik

EROL METİN

Meclis 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun MHP'li üyesi Mehmet Erdoğan, komisyonun taslak raporuna ilişkin hazırladığı muhalefet şerhinde, FETÖ benzeri örgütlerin ortaya çıkmaması için Diyanet İşleri Başkanlığı'na önemli görevler düştüğünü vurguladı. Din-devlet-cemaat ilişkilerinin yeniden düzenlenmesinden bahsedilen raporda Diyanet İşleri eski Başkanı Ali Bardakoğlu'nun fikirlerine ve ifadelerine yer verilmemesinin büyük bir eksiklik olduğunu dile getiren Erdoğan, Bardakoğlu'nun kendisinin yönelttiği bir soru üzerine Türkiye'de en çok satılan 20 dini yayının dinen sakıncalı olduğunu komisyonda açık bir şekilde ifade ettiğini anlattı. Erdoğan, muhalefet şerhinde, Bardakoğlu'nun komisyon tutanaklarına yansıyan şu sözlerine yer verdi: "Türkiye'de en çok satan dini kitaplar üzerinde 'Dini hareketlilik, dini düşüncedeki yönelişler nedir?' diye bir çalışma yapalım dedik. Çok acı bir sonuç ortaya çıktı. Türkiye'de en çok satan 20 dini kitabın 20'si de sorunlu. İsim vermeyeyim, 20'si de din konusunda zihinleri iyice alıp bir taraflara doğru savuran kitaplardır ve vahim bir durumdur. Şimdi, bir çalışma grubuyla onlar üzerinde çalışılıyor."

CEMAATLER KENDİ ALANLARINDA KALMALI

MHP'li Erdoğan, Bardakoğlu'nun Ramazan programları ve televizyonda yer alan bazı programlarının gözden geçirilerek, halkın bunlara karşı bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade ettiği, bu görevin de Diyanet İşleri Başkanlığı'nda olduğunu komisyonla paylaştığını belirtti. Bardakoğlu'na ülkenin bir paralel yapıdan çok çektiğini, bundan sonrası için ne yapılması gerektiği sorusunu yönelttiğini aktaran Erdoğan "Türkiye'deki dini cemaatleşmelerin dikkatle izlenmesi ve kendi alanında kalmasının sağlanması gerekmektedir. Bir cemaatleşme, siyaset, ticaret ve eğitim gibi üç alana kaydığı sürece zihinlerde benzeri sapmaların yaşanabileceğini ve bunun da ileride bir başka boyuta doğru evrilebileceğini ben şahsen düşünürüm. Tarih boyunca böyle oldu. 14 asırlık İslam tarihi boyunca ne zaman bu sahanın dışına çıkılmış ise bu böyle olmuştur" cevabını aldığını kaydetti. Erdoğan, Bardakoğlu'nun sözlerinin komisyona ve gerekli önlemleri alacak olan TBMM'ye yol gösterici mahiyette olduğunun altını çizdi.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber