İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Günlük konutlarla ilgili tedbirler sevindirici'

TÜROB Başkanı Bayındır, "Geçen yıl sonunda günlük kiralık ev kiralayanların kimlik bildirimi yapması zorunlu hale getirilmişti. Bu tedbirin ardından şimdi de Maliye devreye girdi. Bu konuda bazı tedbirlerin hayata geçirilmesi sevindirici." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2017 14:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
'Günlük konutlarla ilgili tedbirler sevindirici'

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, günlük konut kiralayanların kimlik bildirimi yapmasının zorunlu hale gelmesinin ardından şimdi de Maliye Bakanlığının devreye girdiğini belirterek, bu alanda bazı tedbirlerin hayata geçirilmesinin sevindirici olduğunu bildirdi.

Bayındır, yaptığı yazılı açıklamada, günlük kiralık evler olarak bilinen kısa dönemli kiralamalarla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğünün aldığı tedbirlerin ardından Maliye Bakanlığının da kiralamalarda belge zorunluluğu getirdiğini kaydetti.

Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğe ilişkin ayrıntıları paylaşan Bayındır, yeni uygulamanın memnuniyet verici olduğunu vurguladı.

Bayındır, hem devletin hem de sektörün maddi ve manevi büyük zararlara yol açan günlük konutlar sorununun çözüme kavuşturulması yönünde kamu nezdinde girişimlerde bulunduklarını ve bulunmaya da devam ettiklerini anlattı.

Geçen yıl sonunda günlük kiralık ev kiralayanların kimlik bildirimi yapmasının zorunlu hale getirildiğini anımsatan Bayındır, "Bu tedbirin ardından şimdi de Maliye devreye girdi. Yeni tebliğe göre, her bir konut için aylık 500 TL ve üzerinde, haftalık, günlük veya benzeri şekilde kısa süreli konut kiralamalarında tutara bakılmaksızın kiraya ilişkin tahsilat ve ödemelerinin banka veya PTT tarafından düzenlenen belgelerle belgelendirilmesi zorunlu hale geldi. Bu konuda bazı tedbirlerin hayata geçirilmesi sevindirici." ifadelerini kullandı.

Bayındır, Maliyenin bu alanda elde edilen geliri "kira geliri" değil "ticari kazanç" olarak değerlendirmesi uygulamasının ülke çapında yaygınlaştırılmasının haksız rekabet ve kayıt dışılığı önleyeceğini ve vergi gelirlerine olumlu yansıyacağını aktardı.

Uğur Aslanhan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber