İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bankalarda müşteri kapma çekişmesi

Bankalarda mevduat yarışı hızlandı. Yeni gelen müşteriye yüzde 13'lere varan getiri sağlayan kampanyalar, parayı mevduatta park etti. 3 aylık mevduat 2 ayda yüzde 5 artarak 811 milyar liraya yükseldi. Ban- kaların bu yarışına müteahhitlerin karşı hamlesi ise konut satışlarında düşüş olmaması için tasarrufları bozdurmayan kampanyalar oldu

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 17 Haziran 2017 08:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Bankalarda müşteri kapma çekişmesi

Emine Açar

Son dönemlerde bankalarda yeniden mevduat yarışı başladı. Mevduat kalemini arttırmak isteyen bankaların ilk kez parasını getiren müşteriye yüzde 13'lere varan faizler sunması paranın mevduata kayışını hızlandırdı. Son veriler de vatandaşın yüksek faize yöneldiğini gözler önüne serdi.

Merkez Bankası'nın 31 Mart tarihli mevduat verilerinde toplam mevduat 1 trilyon 484 milyar lira iken, rakam 2 Haziran'da yüzde 3 artışla rakam 1 trilyon 524 milyar liraya çıktı. Aynı dönemde en fazla artış 3 aylık mevduatta yaşandı. 3 aylık mevduattaki yüzde 5'lik artışta 772 milyar liradan 811 milyar liraya yükseldi. Bankaların yüksek faizden en fazla yararlanma şansını 3 ayla sınırlandırılması bu yükselişte etkili oldu. Farklı isimlerle bankaların tasarruf sahibine sunduğu yüksek faiz, tasarrufların konuta yönelme hızını da düşürdü.

Müteahhitler de boş durmadı

Konut yerine parasını mevduatta değerlendiren tasarruf sahibini yeniden gayrimenkule yönlendirmek isteyen müteahhitler firma bazında birbirinden değişik kampanyalar düzenlemeye başladı. Tasarruflara dokundurmadan konut sahibi olunabilen kampanyalarla sektör canlı tutulmak istendi. Sur Yapı, 10 Mayıs tarihinde aşlattığı "Aynen Öyle" kampanyası kapsamında 107 milyon liralık satış yaptı.

120 aya 0,45 vade

DKY İnşaatta kampanya yapan bir diğer şirket olarak dikkat çekti. Şirket, kendi markasıyla projelendirdiği On Kağıthane, Sahil Kartal, Kartal ve Business Kartal projelerinde geçerli olan kampanyalar ile konut alıcısına 60 ay vadede sıfır vade farkı veya sıfır peşinat sunuyor. 120 ay vade ile ev sahibi olmak isteyenlere de yüzde 0,45 vade farkı yapılıyor. sunuyor. Dileyenler, peşin fiyatına 18 ay DKY Finansman'ından da yararlanabiliyor.

60 aya vade farkı yok

Sur Yapı Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Ekener, "Sıfır peşinat, sıfır faiz ve 120 aya 0,45 vade imkanı tasarruf sahibinin de ilgisini çekti. Konut alıcıları tasarruflarına dokunmadan rahat ödeme koşullarıyla lüks projelerimizden ev sahibi olma fırsatı buldu" dedi. Kampanyanın 24 Haziran'a kadar devam edeceğini belirten Ekener, kampanyaya dahil olan konut projelerini ise Sancaktepe'de Lavender, Sultanbeyli'de İlkbahar 1-2 ve Gölbahçe Evleri, Ümraniye'de Şehir Konakları ve Exen İstanbul, Koşuyolu'nda Excellence, Maltepe'de Yeşilmavi, Eyüp'te Axis Ofis, Ispartakule'de Bahçeyaka, Güneşli'de Mirage Rezidans, Kağıthane'de Tempo City, Topkapı'da Topkapı Evleri ve Bursa Nilüfer'de Marka Rezidans projeleri olarak sıraladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber