Öğretmenin aracı silahla taranarak ateşe verildi

Tunceli - Pülümür karayolunda, bir öğretmene ait araç silahla tarandıktan sonra ateşe verildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Haziran 2017 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

16 Haziran 2017 günü saat 17.00 sıralarında 156 Jandarma hattına yapılan ihbarda Tunceli-Pülümür karayolu 46.km sinde (1) aracın yandığı, araç içerisinde herhangi bir kişinin olmadığı şeklinde bilgiler iletilmiştir.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca yapılan incelemelerde yanan Renault marka aracın, Şanlıurfa-Siverek ilçesinde öğretmenlik yapan bir kişiye ait olduğu tespit edilmiştir. Olay yerine itfaiye ekipleri yönlendirilmiş, itfaiye ekiplerinin olay yerine ulaşmasıyla araçtaki yangın söndürülmüş, yapılan ilk incelemelerde araç sürücüsünün olay yerinde olmadığı, aracın anahtarının üzerinde olduğu ve aracın tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiği anlaşılmıştır. Araç Pülümür ilçesine çekilerek yapılan inceleme neticesinde, araç üzerinde çok sayıda mermi deliğinin olduğu, araç içerisinde ve çevresinde herhangi bir kan izinin olmadığı tespit edilmiştir.

Kayıp olan araç sürücüsünün bulunması için bölgeye İHA ve Tunceli İl Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler gönderilmiştir. Bölgede arama faaliyetleri devam etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


Gümüşhaneli Hamit Yılmaz, İnsan Hakları Derneği Tunceli Şubesine başvurarak oğlunun aracının Pülümür Vadisi'nde yakıldığını ve oğlunun alıkonulduğunu belirterek yardım talebinde bulundu.

İnsan Hakları Derneğinde gazetecilere açıklamada bulunan Hamit Yılmaz, oğlu Necmettin Yılmaz'ın 2016 Ekim ayında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı köyüne sınıf öğretmeni olarak atandığını anlattı.

Jandarmanın kendisini arayarak olay hakkında bilgi verdiğini anlatan baba Yılmaz, "Olay yerini gelirken inceledik. Yolun kenarında arabanın yakıldığını ve arabadaki mermi izlerini gördük. Kimler tarafından alıkoyulduğunu bilmiyorum ve bizim mağduriyetimizin giderilmesi için ilgililerden ve yetkililerden Allah rızası için bu bilgiyi bizlerle paylaşıp çocuğumun sağ salim bana teslim edilmesini talep ediyorum." dedi.

İnsan Hakları Derneği Tunceli Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, Yılmaz ailesinin mağduriyetinden dolayı kendilerine başvurduğunu belirtti.

Şanlıurfa Siverek'te öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz'ın yaz tatilini geçirmek üzere dün Gümüşhane'ye ailesinin yanına gitmek isterken Pülümür karayolundan aracıyla geçtiğini ifade eden Sönmez, şunları söyledi:

"Pülümür Vadisinde yolun kesildiğini bu öğretmen arkadaşın oradan alındığını, aracının yakıldığını ama bu olayın görgü tanığı olmamasından kaynaklı kim ya da kimler tarafından yakıldığına dair herhangi bir bilgi elimizde yok. Ama ne olursa olsun sonuçta bir mağduriyet vardır, alıkoyma olayı vardır. Kimler tarafından alıkonulursa konulsun, kimler tarafından yapılırsa yapılsın biz insan hakları derneği olarak insanların yaşamını savunuyoruz ve bu vatandaşın sağ salim hiçbir zarar görmeden ailesine teslim edilmesini bekliyoruz ve talep ediyoruz."

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber