İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Zorunluya gitmek isteyen il dışı başvurusunda il içi tercih yapabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Haziran 2017 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zorunluya gitmek isteyen il dışı başvurusunda il içi tercih yapabilir mi?

Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerin yer değiştirmeleri ile ilgili olarak mevzuatımızda;

17.04.2015 Tarihli ve 29329 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmeler" başlıklı 43. maddesi 2. fıkrası; "(2) Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden mazerete bağlı zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenenler ile adaylıkları kaldırılanlar, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilir. Bunlardan hizmet puanlarının yetersizliği veya alanlarında ihtiyaç bulunmaması gibi nedenlerden dolayı tercihlerine ataması yapılamayanlar bulundukları yerde görevlerine devam eder." hükümleri,

Öğretmenlerin 2017 Yılı İller Arası İsteğe Ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurunun 7. maddesindeki;

"7- Birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden;

a) Sağlık ve eş durumu mazeretleri nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlar,

b) Başvuruların son günü itibarıyla adaylıkları kaldırılmış olanlar, istemeleri halinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir.

Bu kapsamdaki öğretmenlerde 3 yıllık çalışma süresi aranmayacak; tercihlerinden herhangi birine atanamayanlar ise bulundukları yerlerde görevlerine devam edecektir." açıklamaları bulunmaktadır.

Bu hüküm ve açıklamalara göre örneğin; illerimizin birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan bir öğretmenimiz yani Osmaniye ili Atatürk Ortaokulunda görev yapan bir Türkçe Öğretmenimiz 3 yılını doldurmuş olma şartı aranmadan başvuruların son günü itibarıyla adaylığının kaldırılmış olması şartıyla diğer illerin dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanı olan bir okula zorunlu hizmetini yapmak amacıyla il dışı yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri bu hakkı il içi yer değiştirmelerinde de vermişti.

Peki, zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenler, şuan başvuruların alındığı İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerinde il içinde yer değiştirebilir mi?

Bu husus hakkında bakanlık yetkilileri ile yaptığım görüşmede, İller Arası İsteğe Ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurunun 7. maddesindeki şartları taşıyan öğretmenlerin açılan tercihlere göre il içinde dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanı olan bir okula zorunlu hizmetini yapmak amacıyla il dışı başvurularında il içi yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerini ifade etmişlerdir.

Ahmet KANDEMİR

Zorunlu hizmetteki öğretmen, 3 yılını doldurmadan il dışı tercihi yapamaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber