2017/1 KPSS kılavuzundaki kişiye özel kadrolar

Devlet Personel Başkanlığının açıkladığı 2017/1 KPSS tercih kılavuzunda yer alan ve kişiye özel kadroları niteleyen bazı koşullar, adayların tepkisine neden oluyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Haziran 2017 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2017/1 KPSS kılavuzundaki kişiye özel kadrolar

2017/1 KPSS tercih kılavuzunda yer alacak kadrolar, geçtiğimiz hafta içinde açıklandı.

Ancak, bazı kadrolarda yer alan şartlar, kişiye özel tanımlamalar içermekte ve bu nedenle de adayların büyük tepkisini çekmektedir.

KONYA'DA MÜHENDİS KADROSU İÇİN YÜKSEK DİL ŞARTI ARANIYOR

Kişiye özel ilan olarak görülen ilk kadro, Konya Beyşehir belediye başkanlığının... Bu belediye başkanlığının mühendis alım ilanında hem KPDS/YDS En Az C Seviyesinde Arapça hem de KPDS/YDS A Seviyesinde İngilizce Bilmek şartı aranmıştır. Adayların tepkilerini görmek için tıklayınız.

VHKİ ALINIRKEN HOSTESLİK BELGESİ İSTENİYOR

Bir diğer tepki çeken ilan ise Çorum İl Özel İdaresinin... Çorum İl Özel İdaresi VHKİ alırken, M.E.B.'Dan Onaylı Hosteslik Sertifikası Sahibi Olmak şartı aramıştır. Adayların tepkilerini görmek için tıklayınız.

BİR TEPKİ DE TEİAŞ'A

Adayların, en çok tepki gösterdiği bir diğer kadro ise TEİAŞ'ın kadroları... Uzun bir süredir kadro bekleyen adaylar, kurumun B seviyesinde İngilizce şartı aramasına tepkili.

TEİAŞ'ın daha önce alımlarda, 200 kadroda 5'i için YDS C seviyesinde yabancı dil bilmek şartı ararken, şuan 101 kadronun 40 tanesinde YDS B seviyesinde yabancı dil araması büyük bir hayal kırıklığı oluşturmuş durumda... Adayların tepkilerini görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber