İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Selçuk Üniversitesinde yeni bir fakülte kuruldu

SELÇUK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, üniversite tercihleri öncesi Selçuk Üniversitesi bünyesinde kurulan Eczacılık Fakültesi'nin hızlı bir şekilde çalışmalarının devam ettiğini ve yeni eğitim-öğretim yılında öğrenci alacağının müjdesini verdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Haziran 2017 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Selçuk Üniversitesinde yeni bir fakülte kuruldu

Eczacılık Fakültesi için bina, laboratuvar ve alanında yetişmiş öğretim üyesi sıkıntısının olmadığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Şahin, "Göreve geldikten sonra üniversitemizin eğitim birimlerinin hepsini masaya yatırdık. Selçuk Üniversitesi'nin bünyesinden 7 tane üniversite çıktığı için biraz asimetrik büyüme olduğunu gördük. Temel alanlarda üniversite zayıflarken bazı alanlarda aşırı büyümüş. Bazı tali alanlarda da bazı fakültelerden üçer tane ikişer tane vardı. Durum böyle olunca bizim iki tespitimizden birisi Eczacılık Fakültesi'nin olmaması, ikincisi de Eğitim Fakültesi'nin olmamasıydı. Bu çerçevede çalışmalarımızı yapıp YÖK Başkanımızla görüşüp gerekçelerimizi ortaya koyduk. Eczacılık Fakültesi'nin süreci hızlı bir şekilde tamamlandı.''dedi.

Rektör Prof. Dr. Şahin, "Eczacılık Fakültesi'ne alacağımız öğrencilerimizin eğitim göreceği bina konusunda elimizde birçok seçenekler var. Yeni bina yapmaktansa mevcut binalarımızı ve laboratuvarlarımızı değerlendirmeyi planlıyoruz. Eski Teknokent binamız ve laboratuvarları var. Burayı uzun vadede Eczacılık Fakültesi'nin laboratuvar binası yapacağız. Şu anda Fen Fakültesi'ndeki Kimya Bölümü'nün sınıfları ve laboratuvarları boş. Diğer seçeneklerimizden birisi de Mevlana Üniversitesi'nin kapatılmasından sonra boşalan MASERA binası. Geçici olarak bize devredilen binanın içindeki eşyalarla birlikte kullanım hakkı bizdedir. Uzun vadede kiralamayı gerçekleştirebilirsek Diş Hekimliği Fakültesi'ni o binaya taşıyarak şu anki fakülte binasını ve laboratuvarlarını Eczacılık Fakültesi için kullanabiliriz. Diğer bir seçeneğimiz de, Mimarlık Fakültemizdir. Fakülteyi şehir merkezindeki şu anki tarihi rektörlük binamıza taşıdığımızda o bina da boşalıyor. Hem de aynı zamanda tarihi rektörlük binamız Mimar Muzaffer'in ruhuna uygun bir Mimarlık Fakültesi olur diye planlıyoruz ve bunu da hayata geçireceğiz. Boşalan Mimarlık Fakültesi'ni de Eczacılık Fakültesi olarak kullanabiliriz. Yani Selçuk Üniversitesi'nin şu anda ilçelerdeki okulları da dahil edersek 1 milyon metrekarelik kapalı alanı var. İsraftan kaçınıp mevcut binalarımızı değerlendireceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber