Akılsız klima kalmayacak

Yeni klimaların birçoğu artık akıllı. Yani internete bağlanarak kontrol edilebiliyor. Peki ya eski tip klimaları akıllandırmak mümkün mü? Bu hafta eski tip klimaları akıllandıracak teknolojileri araştırdık.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Haziran 2017 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akılsız klima kalmayacak

DÖNEM akıllı cihazların dönemi. Artık evlerimizdeki veya ofislerimizdeki tüm cihazlar internetten kontrol edilebilmeye başlandı. Çamaşır makinelerinden fırına kadar birçok cihazı kilometrelerce uzaktan bile kontrol edebilirsiniz. Bu cihazlar arasında klimalar da var. Yeni bir klima almak istediğinizde internete bağlanan akıllı model tercih edebilirsiniz. Peki ya şu anda sahip olduğunuz klimayı akıllandırabilir misiniz? Cevabımız kesinlikle evet. Geliştirilen yeni cihazlar sayesinde klimalarınız internete bağlanan bir model olmasa bile artık bu modelleri de akıllandırabilirsiniz.

Geliştirilen cihazlarda kullanılan formülden bahsedelim. Evlerdeki birçok cihaz kızıl ötesi (IR) teknolojisine sahip olan kumandalarla çalışıyor. Bu kumandalar düğmeye bastığınızda komutu klimaya iletiyor. İnternete bağlanan yeni nesil kontrol cihazları ise kumandalara benzer bir mantıkta çalışıyor. İçinde kızıl ötesi bir iletişim teknolojisi bulunduran bu cihazlar klimanızı otomatik olarak tanıyor. Telefon uygulamasından gönderdiğiniz komutlar internet üzerinden önce akıllı merkezlere daha sonra buradan klimalara gönderiliyor. Bu da sizin klimalarınızı dünyanın diğer bir ucundan bile kontrol edebilmenizi sağlıyor.

Klimanızı akıllı kontrol merkezleriyle kontrol edebileceğiniz birçok ürün çeşidi bulunuyor. Hatta Türk girişimcilerin bu alanda ürünleri var. Bu hafta klimanızı uzaktan kontrol edebileceğiniz cihazları bir araya getirdik.

YERLİ GİRİŞİMCİLERDEN

AKILLI telefon uygulaması üzerinden klimaların kontrol edilebilmesini sağlayan cihazda ev, uyku ve dışarı modları sayesinde kullanıcıların tasarruf yapabilmesi amaçlanıyor. Tasarımın ve üretimin Türkiye'de yapıldığı modelin nem ölçme özelliği de bulunuyor.

249 TL

TAKVİM BAZLI KOMUTLAR

TÜRKİYE'de satışta olan popüler modellerden biri de 'AirPatrol Akıllı Klima'. Wi-Fi internet bağlantısına bağlanan cihazın kolay kurulumu dikkat çekiyor. Zaman ayarı fonksiyonunun da yer aldığı cihazda, takvim bazlı komutlar verilerek manuel bir ayara gerek kalmıyor.

559 TL

HER ŞEYİ KONTROL EDİYOR

KLİMA haricindeki cihazları da internet üzerinden kontrol edebilmeniz mümkün. Broadlink'in geliştirdiği 'Rm-Pro' adındaki model, klimaların yanı sıra kombi, TV, garaj kapısı, elektrikli perde, DVD, müzik seti, lambaların da kontrol edilmesini sağlıyor.

260 TL

FİLTRE TEMİZLEME UYARISI

GELİŞTİRİLEN yeni çözümler, klimaların sadece internete bağlanmasını değil, akıllı özellikler de sunuyor. 'Sensibo Sky' adında geliştirilen yeni nesil bir klima kontrol ünitesi, klimaların kullanım süresini hesaplayarak, filtrelerin doğru zamanda temizlenmesini sağlıyor.

350 TL

OYUN DÜNYASI

MORROWİND'A DÖNÜŞ

EFSANE çevrimiçi rol yapma oyun (Role-Playing Game) serisi The Elder Scrolls Online'ın yeni bölümünde Morrowind'a dönülüyor. Oyun Xbox One ve PlayStation 4'te yer alıyor.

300 TL

HAFTANIN TRENDİ

CİLDİNİZİ KORUYOR

L'OREAL'in geliştirdiği 'UV Patch' adındaki bant, vücuda yapıştırılıyor ve cep telefonuna indirilen bir uygulama aracılığıyla güneş maruziyetinizi ölçüyor. Ürünü ücretsiz olarak L'Oreal web sitesinden talep edebilirsiniz.

UYGULAMA

MUTLUBİEV ARTIK 'CEP'TE

EV ve ofislerde temizlik hizmeti arayanlar ile temizlik hizmeti sağlayanları buluşturan bir platform olan Mutlubiev, akıllı telefonlardaki yerini aldı. Uygulama iOS ve Android'te yer alıyor.

Ücretsiz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber