İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

DİSK'e bağlı sendikalar da yürüyüşe katılacak

DİSK Genel Başkanı Beko: - ''Salı günü Disk'e bağlı sendikalarla Ankara'dan İstanbul'a adalet yürüyüşünü başlatan sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarıyla birlikte olacağız''

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2017 19:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DİSK'e bağlı sendikalar da yürüyüşe katılacak

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, ''Salı günü Disk'e bağlı sendikalarla Ankara'dan İstanbul'a adalet yürüyüşünü başlatan sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarıyla birlikte olacağız.'' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki amacıyla Maçka Demokrasi Parkı'nda toplanan grubun bekleyişi sürüyor.

Buraya gelenler, polis güvenlik noktalarında üst aramasından geçirilerek parka alınıyor. Gruptakiler, zaman zaman sloganlar atarak müzik eşliğinde halay çekiyor.

Maçka Demokrasi Parkı'na gelen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik ve laik insanlarla beraber olmak zorunda olduklarını belirtti.

DİSK'in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşe destek olacağını ifade eden Beko, şunları kaydetti:

''Salı günü Disk'e bağlı sendikalarla Ankara'dan İstanbul'a adalet yürüyüşünü başlatan sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarıyla birlikte olacağız. Bugün il başkanımızın çağrısı üzerine adalet nöbeti için bugün buradayız. Biz 15-16 Haziran'da Türkiye'nin birçok alanlarında sokaklara çıktığımızda yapılan bu adalet yürüyüşünün bir onur olduğunun, demokrasi, barış, kardeşlik, laiklik, sosyal hukuk devleti, sendikal hak özgürlükler için önemli bir yürüyüş olduğunun bilinci içindeyiz. Biz bu onurlu yürüyüşün yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz.''

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ise DİSK başkanıyla beraber, işçi sınıfının pankartının arkasında birlikte yürümenin gururunu yaşadığını söyledi.

Yürüyüşlerin bir dayanışma, demokrasi, özgürlük ve adalet mücadelesi olduğunu dile getiren Canpolat, ''Yarın biz de Ankara'ya gidiyoruz. İstanbul milletvekilleri, parti meclisi üyeleri, ilçe başkanları ve 14 belediye başkanımızla birlikte genel başkanımızın yanında yürüyeceğiz.'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber