İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Daha çok öğrenci teknik ve mesleki eğitim almalı'

- UÜ Rektörü Prof. Dr. Ulcay: - "Üreten ve ürettiklerini değere dönüştürebilen ülkeler yarınlarda söz sahibi olacak. Bizim de bu ülkeler arasında yer alabilmemiz için mutlaka daha çok gencin teknik ve mesleki eğitim almasını sağlamalıyız"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2017 19:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Daha çok öğrenci teknik ve mesleki eğitim almalı'

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olmaya hak kazanan yaklaşık 250 öğrenci törenle diplomalarını aldı.

UÜ'den yapılan açıklamaya göre, üniversite yerleşkesindeki Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen diploma törenine UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aslı Hockenberger ve Prof. Dr. Eray Alper, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü (MEYOK) Prof. Dr. Mustafa Tayar, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan, Yenişehir İbrahim Orhan MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sincik, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ulcay, Uludağ Üniversitesi meslek yüksekokullarının Türkiye ortalamasının üzerinde bir eğitim verdiğini belirtti.

İş dünyasında ihtiyaç duyulan kalifiye personel ihtiyacının meslek liseleri ve meslek yüksekokullarıyla karşılanabileceğini vurgulayan Ulcay, şunları kaydetti:

"Bursa'da meslek yüksekokulu öğrencisi sayısı Türkiye ortalamasının çok üzerinde seyrediyor. Kentimizin sanayisi bu oranı elbette etkiliyor. Ancak Türkiye'nin kalkınması ve ilerleyebilmesi için mesleki eğitime verilen önemin arttırılması gerekiyor. Üreten ve ürettiklerini değere dönüştürebilen ülkeler yarınlarda söz sahibi olacak. Bizim de bu ülkeler arasında yer alabilmemiz için mutlaka daha çok gencin teknik ve mesleki eğitim almasını sağlamalıyız. UÜ olarak bu alanda özendirici ve teşvik edici çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Programlarımızı tercih eden başarılı öğrencilere burs verilmesi uygulaması ile gerçekten zeki ve öğrenmek isteyen öğrencileri buralara çekmeyi başardık. Eğitim kalitemiz sayesinde de sektörde aranılan personel yetiştirmeye devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından Teknik Bilimler MYO ve Yenişehir İbrahim Orhan MYO'nun tüm bölümlerinden mezun olmaya hak kazanan yaklaşık 250 öğrenci diplomalarını aldı.

Öğrenciler törenin sonunda hep birlikte kep fırlatarak mezuniyetin sevincini yaşadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber