FETÖ'nün diplomatik hırsızları

Yurtdışındaki FETÖ'ye ait okullarda yetiştirilerek Türkiye'ye gönderilen yabancı diplomatlar örgütün birçok kirli işinde kullanıldı. Büyükelçilik görevlileri kara para kuryeliğinin yanı sıra Türkiye karşıtı tüm operasyonlarda aktif rol aldı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 19 Haziran 2017 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün diplomatik hırsızları

  • KEMAL GÜMÜŞ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Fetulahçı Terör Örgütünün(FETÖ) yurtdışı faaliyetleriyle ilgili önemli bilgilere ulaştı. FETÖ'nün yurt dışındaki okullarında yetiştirdiği diplomatları Türkiye'de bulunan yabancı ülke büyükelçiliklerinde görev almalarını sağladıktan sonra kirli işlerde kullandığı belirlendi. Savcılığın ulaştığı bilgilere göre FETÖ Arnavutluk, Makedonya, Pakistan, Kırgızistan ile Afganistan elçiliklerine özel yetiştirdiği mensuplarını diplomat olarak sızdırdı.

DİPLOMATİK AYAK

FETÖ topladığı milyarlarca dövizi devlet takibinden gizlemek için büyükelçiliklere sızdırdığı bu mensupları üzerinden Almanya, Fransa ve İsviçre'ye kaçırdı. Örgüt aynı zamanda elçiliklerdeki mensuplarını kullanarak her türlü vize, yasadışı işlerini de organize etti.Savcılığın tespitlerine göre Ankara ve İstanbul'da belirli noktalarda toplanan paralar paketlendikten sonra dışarıda örgütün yabancı ülke elçiliklerinde çalışan FETÖ'cü personele teslim ediliyor. Diplomatik dokunulmazlığını kullanan FETÖ kuryesi rahat bir şekilde içi döviz dolu valizleri aranmadan gümrüksüz alana geçirttikten sonra parayı Almanya ve İsviçre'ye götürecek FETÖ abilerine teslim ediyor. FETÖ'nün 2011 yılından sonra ise kara para çıkışları için VIP'i bile kullandığı belirtiliyor.

TEK TEK ANLATTI

FETÖ'nün Atatürk Havalimanı imamı İlyas Yağmur, iddiaları doğrulayarak gün gün örgütün kara para akşını belgeledi. Büyükelçilik personeli üzerinden yapılan para kaçakçılığına dair örgüt yazışmaları ile bilgi notlarını teslim eden Yağmur, FETÖ'nün kara para akışı ile büyükelçiliklerdeki örgüt mensubu personelin operasyonlarını tek tek anlattı. Yağmur örgütün sadece ABD'ye resmi kanallardan para gönderdiğini tüm illegal para akışlarının ise havalimanında büyükelçilik görevlileri kullanılarak yapıldığını söyledi. Yağmur, paraların burada kargolandıktan sonra büyükelçililerdeki örgüt mensupları üzerinden yurtdışına kaçırıldığını söyledi.

ÜNİFORMALI MAKLUBE

FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'in eski yönetici ve ortaklarına yönelik gerçekleştirilen operasyonun detayları ortaya çıktı. Yönetime ait bir bilgisayarda, holdingin burs verdiği üniversite öğrencileri olduğu öne sürülen kişilerin maklube yemeği yerken, bu kişilerden birinin ise subay üniformasıyla fotoğrafı bulundu. Kayıtlarda bir holding çalışanın fişlemeleri de yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber