ByLock'ta, yine bir 'teknoloji özürlüyüm' savunması

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde örgüte yakınlığıyla bilinen bir dershanenin ortakları ve çalışanları hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2017 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ByLock'ta, yine bir 'teknoloji özürlüyüm' savunması

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan yargılanan tutuklu sanıklar M.A.T, İ.Ş. ve H.R.K. ile tutuksuz yargılanan O.E, İ.İ. ve E.K, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Dershanenin ortaklarından M.A.T, savunmasında, FETÖ gibi hain bir örgütle ilişkisinin olmadığını öne sürdü.

Mahkeme başkanının, dershanenin bağlı bulunduğu şirkete nasıl ortak olduğunu sorması üzerine M.A.T, "Dershanenin açılması için bize baskı yapıldı. 'Çocuklar dershane için Kastamonu'ya gitmesin.' denildi. Biz de bu baskılar nedeniyle şirkete iyi niyetle ortak olduk. Ben dershanenin kar edip etmediğini, ettiğinde bu paranın nereye gittiğini bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

Dershane çalışanlarından H.R.K. ise örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı yönündeki iddiaları reddetti.

Mahkeme başkanının, çağrı yapılmasının ardından Bank Asyaya para yatırma gerekçesini sorması üzerine H.R.K, "Bir araba alım satımı yapacaktım. Bu alışveriş kalınca para yanımda durmasın diye bankaya yatırdım." dedi.

Dershane çalışanlarından E.K. de telefon hattında ByLock çıktığını mahkemede öğrendiğini öne sürdü. E.K, "Teknoloji özürlü bir insanım. Bu programın nasıl kullanıldığını, nasıl indirildiğini bilmem." diye konuştu.

Diğer sanık ve avukatları dinleyen mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 24 Ekim'e erteledi.

İnebolu ilçesinde faaliyet gösteren ve FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen bir dershaneye yönelik operasyonda, dershane ortakları ve çalışanlarından oluşan 6 kişi gözaltına alınmıştı. M.A.T, İ.Ş. ve H.R.K. tutuklanmış, O.E, İ.İ. ve E.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Özgür Alantor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber