Emekli komutana internette günlük şoku!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2007 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, bir internet sitesinde yayınlanan ve kendisine ait olduğu öne sürülen günlüğün gerçek olmadığını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde bir internet sitesi, emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen günlükten bölümler yayınlamaya başladı. Yayınlanan bölümlerde, eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un bir darbe planı yaptığı iddiaları yer aldı. Eruygur'un ayrıca hükümeti irticayla mücadeleye zorlamak içinbir eylem planı hazırladığı öne sürüldü.

Günlükte pek çok komutan ile ilgili "aralarında çekişme var", "birbirlerine kötü davranıyorlar" gibi ifadelere yer verildiği iddialrı da yer aldı.

ÖZDEN: GÜNLÜĞÜM OLMADI

İddialarla ilgili olarak NTV'ye bir açıklama yapan emekli Oramiral Özden Örnek, iddiaların tümünü yalanlayarak, ?Benim hiçbir zaman günlüğüm olmadı'' dedi. Komutanlığı döneminde, şifreli şekilde günlük faaliyet planları tutulduğunu ifade eden Örnek, ayrılırken de bunları bilgisayardan sildirdiğini açıkladı.

Ortaya atılan iddiaların o dönemde dedikodu şeklinde internet sitelerinde ve dergilerde çıktığını söyleyen Örnek, "Bunlar biraraya getirilerek bana yakıştırılmış.'' dedi. Özden Örnek, söz konusu haberler üzerine yasal yollara başvurduğunu, yayın durdurma kararı aldığını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber