İlginç bir 'ByLock' savunması daha

Tutuklu sanıklardan Y.U.İ'ye ait olan ve ByLock yüklendiği tespit edilen hattın, FETÖ'ye ait güvenlik şirketinin genel müdürü olan ve vatandaşlıktan atılacak isimler arasında yer alan firari Ahmet Doğan tarafından kullanıldığı ileri sürüldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2017 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlginç bir 'ByLock' savunması daha

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk iki duruşmaya, çeşitli meslek gruplarından tutuklu sanıklar İ.U, Y.U.İ, A.T, A.A, A.K, O.G, S.Ş, M.G, Y.E.U, H.G, İ.G, ile tutuksuz 3 sanık ve avukatları katıldı.

Mahkeme heyetinin söz vermesi üzerine 9,5 aydır tutuklu bulunan sanık Y.U.İ, bir güvenlik şirketinde stajyer olarak çalıştığını, şirketin genel müdürü ve şu an firari sanık olan Ahmet Doğan'ın isteği üzerine kendisine hat aldığını söyledi.

Sanığın avukatı ise müvekkilinin bu hattı kullanmadığını belirterek, "Kendisinin üzerine kayıtlı iki hat var. Birinde ByLock çıktı ancak müvekkilim bu hattı şirket sahibinin isteği üzerine kendisine almıştır. Bir güvenlik şirketini yöneten bu genel müdürün kendine ait hattı bulunmuyor, şirkette çalışan pek çok kişiye aldırdığı hatları kullanıyor. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyoruz." diye konuştu.

Tutuklu sanık A.K. da doktora tezi için Kayseri'ye geldiğini, FETÖ'ye ait yurtta kaldığı için 9 aydır tutuklu olduğunu belirterek, tahliyesini istedi.

Tutuklu diğer sanıklar da savunmalarını yineleyerek tahliyelerini istedi.

Sanıkların tutukluluk hallerini görüşen mahkeme heyeti, tutukluluk sürelerini göz önünde bulundurarak 11 sanığın adli kontrol ve yurtdışı yasağı şartıyla tahliyelerine karar verdi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki üçüncü duruşmaya, SEGBİS ile katılan eski polis M.A.İ. hakkındaki FETÖ/PDY üyeliği iddialarını reddetti.

Meslektaşlarının kendisine iftira attığını ileri süren M.A.İ, tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Esma Küçükşahin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber