Bebeğin ölümüne neden olan öğrenciye 6 yıl hapis

Bursa'da, kullandığı kamyonetle 10 aylık bebeğin ölümü ve teyzesinin yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan üniversite öğrencisine 6 yıl hapis cezası verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2017 16:34, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Bebeğin ölümüne neden olan öğrenciye 6 yıl hapis

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, hayatını kaybeden Hira Bozacıoğlu'nun yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu. Hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olmak" suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanık Selin Dursun (21) ise duruşmaya katılmadı.

Mahkemeye ulaşan Trafik İhtisas Daire Başkanlığının kazayla ilgili raporunda, Dursun'un asli ve tam kusurlu, bebeğin teyzesi Emine Caner'in ise kusursuz olduğu belirtildi.

Mahkeme heyeti, suçun işleniş biçimi, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı ile asli kusurlu olmasından dolayı sanığa, 6 yıl hapis cezası verdi. Ayrıca ehliyetine 2 yıl süreyle el konulan sanığın tutuksuz halinin devamı kararlaştırıldı.

Üniversite öğrencisi Selin Dursun'un kullandığı 16 EU 497 plakalı kamyonet, 14 Haziran 2016'da Ahmet Yesevi Mahallesi Bahar Sokak'ta bebek arabasındaki 10 aylık Hira Bozacıoğlu ve teyzesi Emine Caner'e çarpmıştı. Yakınlarınca özel hastaneye kaldırılan bebek, müdahaleye rağmen kurtarılamamış, Caner ise hastanede tedavi altına alınmıştı.

Mustafa Yılmaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber